Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás babfőzelék gerslivel

Fokhagymás babfőzelék gerslivel
Fokhagymás babfőzelék gerslivel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukámtól tanultam, gyerekkorom egyik kedvenc téli főzelékének recepjét. Kicsit bizarnak hangzik, de én savanyúsággal eszem, lehet az vizes uborka, savanyú káposzta, vagy savanyú dinnye stb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző nap beáztatott babot a kockára vágott füstölt hússal, és a gerslivel puhára főzzük.
  2. Az olajba beletörjük a fokhagymát, amikor az olaj forró, rántást készítünk (beletesszük a lisztet, majd megszórjuk pirospaprikával).
  3. Csomómentesen belekeverjük a babba és felforraljuk.


 

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 405
elküldve: 3
receptkönyvben: 172
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt húsos szárazbabfőzelék, gerslis szárazbabfőzelék, babfőzelék árpagyönggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
fejtett bab 50 dkg
gersli 0.5 bögre
fokhagyma 3 gerezd
füstölt lapocka 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint