Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-bazsalikomos bagett

Fokhagymás-bazsalikomos bagett
Fokhagymás-bazsalikomos bagett
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, ropogós, ízletes bagettet kapunk mindenki örömére. Pengével nagyon szép vágásokat lehet készíteni rá. A tojássárgájába kevés vizet tegyünk, így könnyebb lesz átkenni, és a bagettnak sem árt... Friss élesztővel dogozzunk, langyos helyen.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mikor kihűlt, tetszőlegesen kettévágjuk, és bármilyen vajkrémmel vagy mással megkenve kínáljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk egy tálba. Hozzátesszük a tört fokhagymát, a bazsalikomot, az élesztős tejet, a tört burgonyát, az olvasztott vajat, végül hozzáadagoljuk a maradék tejet is, és szép sima tésztát dagasztunk. Lisztezzük, ruhával letakarva kelesztjük a duplájára kb 1 óra alatt.
  3. Mikor megkelt, enyhén lisztezett deszkán 4-5 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, hengert formálva.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pengével ferdén bevagdossuk. Tojássárgájás vízzel átkenjük.
  5. A sütő legalsó részébe, tűzálló edényben, kevés vizet teszünk (a párától lesz ropogós a héja.) 200 fokon barnára megsütjük, a sütő előmelegítése nélkül.
  6. Ha kihűlt, tetszés szerint kínáljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 680
elküldve: 12
receptkönyvben: 244
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
787 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres bagett, bazsalikomos bagett, fokhagymás bagett

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2014-10-17 17:50

Köszi a visszajelzést!Örülök,hogy jól sikerült!További jó sütést-főzést! :-))

neane
neane Mon, 2013-12-30 19:18

Es kessz a 2dik adag is .Nagyon finom.Koszonom a receptet.

holdika
holdika Mon, 2013-03-25 11:21

Szia!Hétvégén muszáj volt elkészítenem,és én még ilyen finomra sikeredett bagettet nem ettem!Köszi a receptet!!

Bogárka5
Bogárka5 Thu, 2013-03-21 10:46

Nagyon klassz a recept,ezért meg is szeretném csinálni, csak egy dolgot nem értek: miért kell kinyújtani ha hengert csinálunk belőle? Vagy feltekered utána? Várom a válaszod,mert holnap szeretném megsütni!
Kenyérsütő gépben lehet keleszteni?
További szép napot!

Ildikó

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2013-03-21 17:23

Igen, téglalap alakúra kinyújtod,majd szépen bagett formára feltekered.Persze,nyugodtan készítheted kenyérsütőben is.Sikeres sütést! :-))

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2013-03-20 22:40

Már megint egy mestermű és persze Tőled! Meg is csinálom hamar! KÖSZIKE
Edit

824
finomliszt 50 dkg
1 tk
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 2.5 dl
vaj 5 dkg
burgonya 5 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
víz 1 ek