Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-boros csalánleves

Fokhagymás-boros csalánleves
Fokhagymás-boros csalánleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borzasztó egészséges leves, de nem ez a legjobb benne, hanem az az üde, zöld illat, ami belengi a konyhát főzés közben.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szárított csalánnal is készíthetjük, de tavasszal, nyár elején inkább szedjünk hozzá zsenge hajtásokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat feltesszük főni, a bacont megpirítjuk.
  2. A csalánt alaposan megmossuk és felvágjuk. Használjunk vastag gumikesztyűt!
  3. A vajat egy lábosban felhevítjük, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, picit pirítjuk, majd rádobjuk a csalánt, megfonnyasztjuk. Felöntjük a borral, 1-2 percig párologtatjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet.
  4. Felforrás után rögtön levesszük a tűzről, pépesítjük. Ha zavarnak a darabkák, szűrjük át a levest.
  5. A sült szalonnával és főtt tojással tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 446
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

csalános leves, leves csalánból, egészséges tavaszi leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

303
csalán 2 csokor
vaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
rosé 0.5 dl
alaplé 4 dl
bacon 2 szelet
tojás 2 db