Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás bundában sült karfiol burgonyapürével

Fokhagymás bundában sült karfiol burgonyapürével
Fokhagymás bundában sült karfiol burgonyapürével
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott karfiolt szerettem volna, de nem volt kedvem panírozgatni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paradicsomsaláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben odatesszük főni.
  2. Amíg fő a burgonyánk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük úgy, hogy sülés közben a zsírját egy evőkanállal kiszedegetjük.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük és ételízesítős vízben félig megfőzzük.
  4. Amikor a burgonya megfőtt, a levét leöntjük, rátesszük a kisült szalonnazsírt, villával összetörjük, és a tejjel pürét készítünk belőle, amit a végén botmixerrel felhabosítunk.
  5. A tejből, lisztből, tojásból nagyon sűrű palacsintatésztát készítünk, amit sóval, borssal és fokhagymával ízesítünk.
  6. A félig megfőtt karfiolrózsákat beforgatjuk a fokhagymás palacsintatésztába és kisütjük.
  7. Tálaláskor a krumplipürét meghintjük a kisült szalonnakockákkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 202
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott karfiol fokhagymás palacsintatésztában sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-08-06 19:43

Örülök! Ezzel én is így vagyok...ipari mennyiséget meg tudnék enni belőle...:-))
Minden jót, és finomat! :-)
Tímea

Miamanóci
Miamanóci Mon, 2012-08-06 17:46

Imádom, rengeteget meg tudnék enni belőle! Köszönöm ezt a klassz receptet! :)

974
karfiol 1 közepes fej
tej 3 dl
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
tej 0.5 dl
füstölt szalonna 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint