Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-chilis olaj

Fokhagymás-chilis olaj
Fokhagymás-chilis olaj
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lapos, ovális üveg gyönyörűsége motivált megint az ízesített olaj készítésére. :)

Mit mondjak, GYÖNYÖRŰ ránézni addig is, amíg érlelődik! Persze alig várom, hogy használhassam a főzőcskémhez, de jó kivárni pár hetet, hogy az ízek jól összeérjenek. :)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Használható mindenhez, amiben szeretjük a fokit és a chilit. :)

Ajándéknak kitűnő ötlet, különösen, hogy közeleg a Karácsony!!! Válasszunk különleges formájú üveget, a nyakát átköthetjük rafiával, vagy karácsonyi színes szalaggal.

Kellemes Karácsonyt az olvasóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt fokhagyma gerezdeket beledobjuk az üvegbe (ha kell, kettévágva).
  2. A megtisztított, alaposan megszárított kis csokor zöldfűszert egy szál snidlinggel átkötjük, és óvatosan belenyomjuk az üvegbe.
  3. Beleszórunk 1-2 kk chilipelyhet.
  4. Felöntjük az olajjal, és lezárjuk.
  5. 2-3 hétig hűvös, sötét helyen tároljuk, amig az ízek összeérnek.
  6. Sütéshez, főzéshez, salátákhoz használható.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 7 423
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

fokis-chilis olaj, ízesített olaj, fűszeres olaj, zöldfűszeres olaj, fokhagymás olaj, chilis olaj

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2014-12-05 18:02

Köszönöm, üdv a NS Csapatnak és Kellemes Karácsonyt mindenkinek! :)

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-12-01 08:57

Chili, fokhagyma, zöldfûszer- mindenkor ;) Kellemes hétvégét Agi, T:)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-11-30 21:28

Nagyon szép és köszi az ötletet Karácsonyra. Milyen szép nyár van nálatok. Szép hétvégét:Piroska

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-30 23:01

Köszönöm Piroska :) hát most éppen majd megbuggyanunk a hőségtől, de napfény az van. Küldök Nektek sokat gondolatban! Üdv, Torma :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-30 23:12

Köszi Ancikam, a Hét Szakácsa :))) Hát nekem annyira tetszik, hogy vissza tettem a konyha ablakomba, ami világos...es nem is éppen hűvös mostanában, mert 40 fok volt tegnap. Ráadásul sutottem is, mert kész lett az első igazi kovaszom...a hosszan érlelt, csak eleszto es víz...nagyon izgalmas a folyamat! Legkozelebb változtatok a sütesi időn, de mar ez is fincsi lett!
Kellemes hétvégét kívánok, puszi, Torma :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-12-01 16:34

Kedves Torma !
Jól értem ? Kenyeret sütöttél ? A kovász miatt gondolom.
Én is készítettem kovászt, bent pihen a hűtőben.
Későbbi kenyérsütés céljából ! Évi néni-től kedvet kaptam a kenyérsütéshez, hátha nekem is
sikerül. Olyan szép a kenyere. Láttad ? Légy szíves küld egy kicsi abból a negyven fokból !
Én is szép hétvégét kívánok neked, puszi és ölelés : Anci

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-12-07 12:46

Szia Ancikam! Hát ez az üzenet nem ért hozzam valahogy...igen, kenyeret sutottem...természetes kovaszbol, eleszto nélküli, erjesztett kovasszal...eszméletlen jo lett, fel is dobtam a " NoSalty pódiumra ;) a hőség alább hagyott, most szep 20-25 fokos idő van, en ezt szeretem :)
Kellemes hétvégi fozocskezest, puszillak, Torma :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-12-07 18:07

Kedves Torma !
Jaj de örülök, hogy szép lett a kenyered ! Képzeld én is sütöttem és annyira örülök, hogy sikerült.
Még a végén mesterek leszünk !A 20-25 fok nekem is nagyon megfelelne.
Köszönöm a jókívánságot, én is kellemes ünnepi készülődést kívánok szeretettel. Puszi: Anci

aantee
aantee / aantee Fri, 2012-11-30 20:21

Pont ezen gondolkodtam, h karácsonyra készítek! Le szoktad szűrni, ha kész van? Mindenhol azt olvasom, h le kell szűrni, de sokkal szebb, ha benne maradnak a fűszerek, viszont fogalmam sincs, h esetleg megromlik-e így...

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-30 23:37

Kedves aantee! Szerintem nyugodtan keszitheted, az enyém 7 nap óta nem erjed, pedig itt most meleg van es visszahoztam a hűvös, sotetbol a konyha ablakomba, ami vilagos es meleg....mert olyan jo látni :) tedd kisebb uvegekbe, az hamarabb elfogy. A friss es természetes dolgoknak rövidebb az eltarthatósagi ideje, de tudjuk, hogy ezekben minden egészséges.
Talán meg mutatosabb lenne, ha egész cshiliket tennél bele, egész borssal es egy szál rozmaringot, az olajosabb, keményebb növény, mint, amiket en használtam itt.
En meg egy hétig biztosan nem kezdem el használni; írok, ha változás lesz az enyemmel, jo?

Egyébként a Zöld Olaj receptem meg mindig teljesen jo, igaz, azt hűtőben tartom...Az nagy adag zoldfuszer olajjal össze turmixolva....
Kellemes hétvégét, Torma :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-30 23:18

Köszi kedves girlmind :) fanatikusan imádom a szep dolgokat, úgyhogy visszahoztam a sötét hűvösbol a világos konyha ablakomba, hogy mindig lássam....valószínű rizikós, hogy igy esetleg elkezd erjedni, de akkor gyorsan elhasználom. Eddig semmi erjedés 7 nap óta, pedig itt most nagyon meleg van. Jo hétvégét, Torma :)

446
fokhagyma 1 fej
chilipehely 2 kk
olívaolaj 7 dl
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 szál