Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-citromos pácolt camembert

Fokhagymás-citromos pácolt camembert
Fokhagymás-citromos pácolt camembert
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki a camembertet szereti, az ebben az egyszerűen elkészíthető, ám ennek ellenére roppant ízletes, grillezett verzióban sem fog csalódni!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kis tálkába tesszük. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk egy citrom levét és héját, friss rozmaringot csipkedünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal.
  2. Összekeverjük a pácunkat, majd belehelyezzük a két camembert grillsajtot, és megforgatjuk benne. Éjszakára pácostul hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Grillserpenyőt hevítünk, és oldalanként 2-3 perc alatt meggrillezzük a camemberteket. A sajtok után hátramaradt pörzsanyagot fellazítjuk egy kevés fehérborral, majd addig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik az öntetünk.
  4. A meggrillezett camemberteket salátaágyon tálaljuk, a tetejüket meglocsoljuk a fehérboros öntettel, és megszórjuk egy kevés petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 123
elküldve: 1
receptkönyvben: 165
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 3

szakács

Karaván Grill és Tihany Grill

Mióta szakács: 2016.06.14.
17 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett sajt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361
camembert sajt 160 g
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
fehérbor 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint