Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-csilis savanyú cukkini olajban

Fokhagymás-csilis savanyú cukkini olajban
Fokhagymás-csilis savanyú cukkini olajban
32 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz savanyúságok nem ecetben állnak, hanem benne főnek, aztán olajban kell őket eltenni. Ugyanezzel az eljárással tartósíthatunk gombát, padlizsán, paprikát is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, vékony csíkokra vagy szeletekre vágjuk.
  2. Az ecetet a sóval, kevés borssal felforraljuk, beletesszük a cukkinit, és 2 percig főzzük.
  3. Kiszedjük a zöldséget az ecetből, szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
  4. Sterilizált üvegekbe rakosgatjuk a zöldségcsíkokat úgy, hogy közé egy-egy darab csilit vagy összenyomott fokhagymagerezdet teszünk. Igyekszünk minél szorosabban elrendezni az üvegben őket, hogy ne maradjon túl sok levegő közöttük.
  5. Az olajat felmelegítjük, nem forraljuk, elég, ha épp csak meleg, majd az üvegeket felöntjük vele úgy, hogy egészen ellepje a zöldséget. Az üvegeket szorosan lezárjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 701
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ácsbori

Mióta szakács: 2020.05.05.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyított cukkini

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

399
cukkini 1 kg
fehérborecet 1000 ml
olívaolaj 500 ml
chili 5 db
fokhagyma 5 gerezd
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint