Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás csirkemell

Fokhagymás csirkemell
Fokhagymás csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még nővéremtől lestem el annak idején. Azóta készítem én is, és nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk. 1 fej fokhagymát felkockázunk, majd feltesszük kevés olajon pirítani.
  2. Hozzáadjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és egy-egy teáskanál fokhagymaport és ételízesítőt hozzáadunk a húshoz. Ha kifehéredett a hús, felöntjük egy kevés vízzel, és elkezdjük párolni.
  3. Miközben pároljuk a húst, még hozzáadunk egy-egy teáskanál ételízesítőt és fokhagymaport. A tejfölt és a tejszínt összekeverjük, és hozzáöntjük a húshoz, ha az már megpuhult.
  4. A másik fej fokhagymát megpucoljuk, és ledaráljuk. Ízlés szerint hozzáadagoljuk a már tejszínes húshoz, ízesítjük még a porral, ha szükséges, és összefőzzük.
  5. A tésztát kifőzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey1116

Mióta szakács: 2014.12.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkefalatok fokhagymáson, tejszínes fokhagymás csirkeragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1099
csirkemell filé 80 dkg
főzőtejszín 500 ml
tejföl 350 ml
fokhagymapor 4 teáskanál
ételízesítő 4 teáskanál
fokhagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
spagetti tészta 50 dkg