Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás darált paprika télre

Fokhagymás darált paprika télre
Fokhagymás darált paprika télre
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben teszünk el darált pirospaprikát. De fokhagymásan most készítettük el először.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Pörköltekbe, húsokra príma.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Paprikát megmossuk, csumáját kiszedjük, szeletekre vágjuk, majd húsdarálon vagy botmixerrel összepépesitjük.
  2. Feltesszük főni.
  3. A fokhagymát belepasszírozzuk. Közben belerakjuk a sót, és sűrűre főzzük. Beletesszük a nátriumot és a citromsavat.
  4. Így még összeforraljuk. Üvegekbe merítjük. Tetejére nátriumot teszünk, és másnap zárjuk le.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 20 152
elküldve: 6
receptkönyvben: 171
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

paprikakrém, csípős paprikakrém, fokhagymás erőspaprika krém

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

visnyoo
visnyoo Tue, 2014-09-09 12:00

Nagyon régóta teszek el télire paprikát, a nem erőset általában kápiából csinálom, a következőképpen: 1 kg kápia paprika, ledarálva + 20 dkg só, minden kilogrammhoz, állni hagyom, hogy a só feloldódjon (fél nap, közben keverem néha) majd üvegekbe teszem és a kamrába. Nincs benne tartósító, évekig eláll a só miatt. Cseresznyepaprikából ugyanígy csinálom.
Üdv.
Zsuzsa :-)

terranova56
terranova56 Tue, 2017-08-29 20:57

T. Zsuzsa!
Nagyon tetszik, paprikaszezon van, elkészítem, mivel nem kell bele tartósító, a sótartalmat beszámíthatjuk az étel készítésekor
Viszont a cseresznyepaprikával problémáim lennének
Én szeretem az erőset, a többiek nem, én a sósat nem szeretem, ha kész egy leves, vagy pörkölt és még beleteszem a sós paprikát, nem biztos, hogy jó lesz
üdv:Ticcsi

visnyoo
visnyoo Wed, 2017-08-30 17:32

Kedves Ticcsi!
Hát jót mosolyogtam, hogy egy közel 3 éves beírásomra jött válasz, persze a 3 év elteltével is így tettem el múlt héten a kápiát:-) Ami a sótartalmat illeti, ha utólag teszed bele, valóban sósabb lehet, DE... szoktam cérnára fűzve is szárítani cseresznyepaprkát, mert férjem "birja a gyűrődést" és Ő pluszban ezt a szárítottat morzsolja az ételébe, ha nem elég az amit én tettem bele a sósból:-)

-Likőr-
-Likőr- Wed, 2014-10-08 11:40

Kedves visnyoo,
köszönet a receptért, így , tartósító nélkül is kipróbálom:-)

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Tue, 2013-01-01 12:35

Kedves vcsuka:)
Hááát,fagyasztóba????Én nem ajánlom.
Én azt tenném a helyedbe,hogy kisebb adagot készítenék és nem tennék bele tartósítót.És kiderül,hogy mi lesz belőle.De szerintem nem lesz rossz:)
Boldog új évet kívánok:)
Csilla:)

-Likőr-
-Likőr- Wed, 2014-10-08 11:42

Kedves Csilla,
ínycsiklandó a recept- amiben fokhagyma van, már rossz nem lehet:-))) köszönet érte:-)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-12-28 07:12

Kedves Csilla!
Szeretnem elkesziteni a te recepted szerint ezt a finom fokhagymas daralt paprikat, csak arra lennek kivancsi, hogy esetlek tartosito nelkul hogyan tudnam megoldani....talan lelehetne fagyasztani? Vajon milyen lenne ha kiolvad? Esetleg neked van ebben tapasztalatod?
Elore is koszonom, Veronika

Boldog Ujevet!

34
paprika 2 kg
fokhagyma 1 fej
10 dkg
nátrium-benzoát 2 kk
citromsav 1 kávéskanál