Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás fasírt petrezselyemmel

Fokhagymás fasírt petrezselyemmel
Fokhagymás fasírt petrezselyemmel
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a férjemnek szinte minden hétvégén kell valami olyant főzni, amit utána tud vinni magával dolgozni. Az egyik nagy kedvenc a fasírt, ahogy Ő szereti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst egy tálba öntjük.
  2. Ledaráljuk húsdarálón a tejben áztatott és kicsavart kenyeret vagy zsemlét a hagymával, a fokhagymát összezúzzuk, és ezt jól összekeverjük a darált hússal.
  3. Megfűszerezzük, és az egész masszát jól összegyúrjuk.
  4. Gombócokat formálunk belőle, és zsemlemorzsában megforgatjuk, picit lelapítjuk.
  5. Olajsütőben vagy teflonedényben megsütjük.
  6. Köret bármi illik hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 85 331
elküldve: 8
receptkönyvben: 587
elkészítve: 76/89
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt, petrezselymes vagdalt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Wed, 2016-05-04 00:13

A pirospaprikát és az ételízesítőt leszámítva pont olyan, mint az anyukámé :) Ezeket kihagyva megcsináltam, 32 fasírt lett belőle és a felét be is tettem a fagyasztóba lustább napokra.

lindababa
lindababa Sun, 2015-03-22 13:34

Én most sütöm, 90 dkg darált húsból, majd lefagyasztom, ha hagyok belőle, de nem biztos, hogy marad. Esetleg holnapi ebédre.

balintmonika
balintmonika Sun, 2015-02-08 11:36

Az általad leírt recept alapján elkészített fasírt elfogyasztása után csak annyi a hozzáfűznivalóm,hogy finom.

h3eniko
h3eniko Sun, 2014-03-30 21:18

Feleztem a mennyiseget, mert csak ketten vagyunk. Nagyon finom lett! Koszonom a receptet! Maskor is igy fogom a fasirtot kesziteni!
Eniko

1769
darált sertéshús 1 kg
zsemle 3 db
tej 2 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 20 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 5 dl