Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás fasírtgolyók

Fokhagymás fasírtgolyók
Fokhagymás fasírtgolyók
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc a fokhagyma, és természetes, hogy a fasírtba is kerül.

Áztatott kenyér helyett már rég saját, házi készítésű zsemlemorzsát használok, a férjem így szereti, és küllemre is szebbek a golyócskák. Külön morzsába pedig nem szoktam forgatni.

A marha-sertés vegyes hús nagyon finom párosítás, ízletesebb, mint csak a sertésből készült fasírt.

Már több alkalommal készítettem nagyobb mennyiségű masszát, megformáztam a golyókat, egy tálcára téve beraktam a mélyhűtőbe 1,5 órára, és már kész is volt a saját készítésű mirelit fasírt, amit az idő letelte után kivettem, és egy zacsiba tettem.

Így bármikor este, ha nincs időm főzni, csak kiveszek pár darabot, megsütöm, és már is van meleg vacsora.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leggyakrabban főzelékekhez készítem, de bármilyen köret finom hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba a darált húshoz adjuk a két egész tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket.
  2. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Tetszőleges méretű golyókat formálunk.
  4. Forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 63 395
elküldve: 13
receptkönyvben: 310
elkészítve: 26/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymakrémes fasírt, fasírtgolyócskák, zsemlemorzsás fasírt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Randika
Randika / Randika Mon, 2013-05-27 16:23

Szia!
Nem teszel bele ezekszerint vörös hagymát?én már többféleképp próbálkoztam a fasírttal,megsem közelíti mamám fasírtját,csak sajnos tőle már nem tudom elkérni a receptet :(

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-05-27 21:03

Szia, Sohasem teszek bele vörös hagymát. Egy próbát megér, talán hasonlít nagyidéra. Jó sütögetést kívánok! Üdv:Andi

Randika
Randika / Randika Fri, 2013-05-31 10:55

nah végre eljutottam odáig,hogy megcsináljam :)nagyon jó lett,a pirospaprikát hiányolom belőle csak,de legközelebb azzal együtt fogom csinálni.Sütés közben annyira kóstolgattam a végeredményt,hogy majdnem nem maradt :P

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2013-06-06 20:27

:-D A kóstolgatással én is így szoktam járni :-)
Pirospaprikát nem szoktam bele tenni, de ez már csak részlet kérdés :-)
Kedves egészségedre! Üdv:Andi

rare
rare Wed, 2013-04-03 18:05

Szia, csak azért regisztráltam, hogy megköszönjem ezt a receptet. Már többször megcsináltam, nagyon finom, bár én rendes fokhagymát zúzok bele. Direkt olyan receptet kerestem, amiben nem szerepel az áztatott zsemle (brr...). Még egyszer köszi!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2013-04-04 06:49

Szia,
Igazán örülök a sikerének. Megtisztelő számomra, hogy emiatt regisztráltál. Köszönöm szépen. :-)
További jó sütögetést kívánok és szép napot!
Üdv, Andi

Janka040884
Janka040884 Tue, 2012-07-10 13:04

Szia!Azt kérdezném,hogy mennyi ideig tartható el a fagyasztóban(tojás miatt kérdem) . Nagyon tetszik a recept amúgy a héten ki fogom próbálni.A férjem imádja a fasírtot!!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2012-07-11 08:13

Szia, Szerintem egy hónapig simán tartható a fagyasztóban. Jó sütögetést! Szép napot! Üdv, Andi

886
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 8 ek
1 tk
fokhagymakrém 1 ek
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl