Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás fetával töltött gombafejek

Fokhagymás fetával töltött gombafejek
Fokhagymás fetával töltött gombafejek
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gombát, és mivel elkészíteni is könnyű, így sokféleképpen szoktam tálalni a családomnak. A csiperkegomba az egyik kedvencem, barna vagy fehér, apró vagy tenyérnyi, a lényeg, hogy egész évben kapható. A lányom, Nóri a töltött gombafejeket szereti sütve, mert kevés zsiradék kell hozzá, és csekély a szénhidrát értéke, és van benne fehérje is. Ez a recept mai ötlet, aminek nagy sikere volt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), a szárát eltávolítjuk.
  2. A fokhagymát lereszeljük. Szárított fokhagymaport is használhatunk vagy fokhagymakrémet, de a friss az igazi, mind illatában, mind aromájában is.
  3. Villával összetörjük a feta sajtot, és belekeverjük a tojást, a fokhagymát és a fűszereket (ha hígnak találjuk, akkor egy kis zsemlemorzsával "sűríthetjük"). Sózni nem kell, mivel a feta önmagában is sós! Majd kanállal beletöltjük a masszát a gombafejek mélyedésébe pereméig.
  4. Egy kisebb tepsinek vagy kerámia sütőtálnak az alját kenjük ki az 1 evőkanál olajjal. Helyezzük bele szorosan, egymás mellé a gombafejeket. Alufóliával, vagy ha van az edénynek teteje, lefedjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd fólia nélkül további 5-10 percig, hogy színt kapjon.
  6. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszíthetjük. Köretnek párolt rizst vagy burgonyapürét ajánlanék (a lányom főtt bulgurt evett hozzá).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x12x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 566
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Étcsoki

Mióta szakács: 2016.10.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Fetával töltött gombafejek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

234
csiperkegomba 6 közepes db
feta sajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek