Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-gombás gnocchi parmezánnal

Fokhagymás-gombás gnocchi parmezánnal
Fokhagymás-gombás gnocchi parmezánnal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gombás szószt már sokszor készítettem el spagetti tésztával, de egy napon gondoltam, egy kicsit újítok, és kipróbálom gnocchival is, azóta mindig ezzel készítem. Mondhatom, ez a tészta különlegessé teszi az ételt. Nagyon finom és laktató.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csirkemellet is lehet a gombához adni, és minél többféle gombával készül, annál finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gnocchi tésztát megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.
  2. A gombákat tetszés szerinti formára összevágjuk.
  3. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és egy serpenyőben az olívaolajon pár perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a 3 apróra vágott fokhagymát, és egy perc után hozzáadjuk a gombát is. Kb. 10 percig pároljuk.
  4. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és lefedve kb. 10 percig pároljuk.
  5. A krémsajtot óvatosan hozzákeverjük.
  6. A tejszínt a liszttel egy habverővel csomómentesre kikeverjük, és hozzáadjuk a krémsajtos gombához, miközben folytonosan kevergetjük.
  7. Amikor elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzről.
  8. A tésztát átmelegítjük, a tetejére adagoljuk a krémsajtos-gombás szószt, megszórjuk a maradék frissen darabolt fokhagymával, reszelt parmezánnal és darabolt friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 982
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás szósz gnocchival, fokhagymás gnocchi gombamártással, gombás krumplinudli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bahemaaf
bahemaaf Sun, 2016-12-11 22:05

A legjobb gombamártás recept, amit valaha kipróbáltam, marad. Natúr krémsajttal csináltam, némi apró változtatással (de nem akarom széttrollkodni a recepted).
Köszönöm szépen!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Sun, 2016-12-11 23:54

Orulok, hogy izlett. Koszonom a dicseretet! Egyebkent en is sajat szamizemre szoktam huzni mas receptjet. Nem haragszom, ha elmondja valaki, hogyan valtoztatott rajta. :) Jo sutest-fozest. Udvozlettel:Monique

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-05-05 10:05

Micsoda látvány, micsoda ízek és finomság.. :D
Köszönöm,mentés, el fogom készíteni,- húúúú, ez most ebédre is nagyon megállná itt a helyét,..:)
Ami késik, nem múlik, beindult a fantáziám erre a finomságra, jövőhéten készül, köszönöm! :)
Éva-Anyóca

1139
gnocchi 500 g
gomba 350 g
csiperkegomba 150 g
mascarpone 250 g
főzőtejszín 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
ételízesítő 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor