Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás gombasaláta

Fokhagymás gombasaláta
Fokhagymás gombasaláta
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom saláta. Mielőtt a gombát a forró olajhoz adnánk, az olajban üvegesre dinsztelhetünk 1 kisebb vöröshagymát is (apróra vágva). Friss vagy pirított kenyérrel, de tálalhatjuk paprika- vagy zöldséghasábokkal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a gombát, megszórjuk kevés sóval, nagy lángon pirítjuk, miután a leve teljesen elpárolgott, pirítsuk még kb. 3-4 percig. Hagyjuk hűlni.
  3. A majonézt simára keverjük a mustárral, joghurttal és a citromlével. Hozzákavarjuk az áttört fokhagymát, petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A gombát a mártáshoz keverjük, ha szükséges sóval, borssal ízesítjük, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 409
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

majonézes gombasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

148
csiperkegomba 250 g
napraforgó olaj 1 ek
majonéz 1.5 ek
mustár 0.5 teáskanál
citromlé 0.5 ek
görög joghurt 75 g
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint