Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás hús burgonyapürével

Fokhagymás hús burgonyapürével
Fokhagymás hús burgonyapürével
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt anyukám szokta készíteni gyermekkoromban. Ez volt nálunk a natúrszelet. Azóta is nagyon szeretem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeletelt húsokat zsiradékon lesütjük, beletesszük a fokhagymát. Félretoljuk a húsokat, és a zsírban elkeverjük a lisztet. Felöntjük forró vízzel, fűszerezzük, és közben megkevergetve puhára pároljuk.
  2. A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és teszünk rá 3-4 dkg margarint, ráöntjük a forró tejet, és krumplitörővel összetörjük. Keverünk bele majorannát.
  3. A hagymákat csíkokra vágjuk, és olajon megpirítjuk, majd ráhelyezzük a pürénk tetejére.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 309
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertéssült, fokhagymás sertéscomb, szójaszószos hús hagymás krumplipürével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

672
sertéscomb 80 dkg
sertészsír 2 ek
fokhagyma 8 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 teáskanál
burgonya 60 dkg
tej 1 dl
margarin 4 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 nagy fej