Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás kalácskák

Fokhagymás kalácskák
Fokhagymás kalácskák
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám van látogatóban nálam Angliában, és az alkalmat kihasználva iskolába is jár, gyakorolni a nyelvet. Így, az első napokban kibicikliztem az iskola falujába, hogy együtt tudjunk ebédelni. Ma valami különlegeset akartam vinni, így arra gondoltam, magam sütök valami fincsit. Végül ezt a kalácskát választottam Fűszeres Eszter blogjáról. Én inkább több kicsi kalácsot készítettem a tésztából, melyeket sajtokkal és vajjal falatoztunk.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Eredetileg csak 1 kk sót ír a recept, de én picit sótlannak találtam. Érdemes kóstolgatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet mikróban meglangyosítjuk, nagy tálba szitáljuk.
  2. A közepén mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, belenyomjuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, s beleöntjük a vizet is. Kalácstésztát gyúrunk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát (~1 óra).
  4. 12 részre osztjuk, a részekből rudakat sodrunk, majd 2-2 rudat összefonva 6 kis kalácskát készítünk.
  5. A tetejüket megkenjük tejes tojással, és megszórjuk magvakkal.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket, kb. fél óra alatt.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 21 013
elküldve: 14
receptkönyvben: 574
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: hanuka
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fokhagymás kalács, fonott kalácskák, fonott fokhagymás kalács

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pinki481
pinki481 Tue, 2015-10-27 14:20

Megsütöttem, de nekem nagyon száraz volt. Nem azért, mert túlsütüttem, hanem mintha hiányzott volna belőle valami zsiradék.

renat1A
renée / renat1A Mon, 2015-06-15 20:00

Kedves Durcsó!
Ma elkészítettem vacsorára a kalácskákat, isteni finom lett!!! Nem volt itthon kenyér sem, zsemle sem , ezért gondoltam keresek valamit a vacsihoz, nagyon jó választás volt. A kelesztés után pikk-pakk elkészítettem, nekem a sütőben 20 perc elég volt neki. Nagyon szépen köszönöm ezt a csodás receptet!! :-) ez volt életem első kalácsa. :-)

delfina
delfina Thu, 2012-03-08 17:45

Nagyon finom lett,nekem csak szezámag volt itthon ,így is jó lett.A tésztáját könnyű ,jól kezelhetö!:)

Bettush
Bettush Fri, 2012-03-02 16:48

A számban a kaláccsal írom ezt neked..... NAGYON ÍZLIK !!!! bár még kezdő vagyok, de ez sikerült :D és szerintem nem ez lesz az első alkalom, hogy elkészítettem. köszi a receptet, és főleg hogy fokhagymás, amit imádok ! bárál én több részre osztottam és háromszögeket csináltam, így 16 darab lett, de minél több, annál jobb !!! estére meg is etetem a haverokat is, szerintem nekik is ízleni fog,jó kóstoló-alanyok :D

Galagonya
Galagonya Sat, 2010-08-28 21:40

Megcsináltam. A tetejére ugyan nem magvakat, hanem sajtot szórtam. Finom lett. Egy pohár hideg tejjel egyenesen mennyei! :-) Csak ajánlani tudom.

371
finomliszt 500 g
instant élesztő 1 tasak
tojás 1 db
cukor 3 ek
1.5 kk
fokhagyma 4 gerezd
víz 2 dl
tojás 1 db
tej 1 ek
napraforgómag 2 ek