Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás kukorica-krémleves

Fokhagymás kukorica-krémleves
Fokhagymás kukorica-krémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc mexikói éttermemben ettem először ilyen levest, és úgy gondoltam, ezt én is meg tudom csinálni. És tényleg! Majdnem ugyanolyan lett, mint amit ott kaptam. Isteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát egy kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát. (egy keveset félretettem, és csak később tettem bele).
  2. Sózzuk, borsozzuk, és kb. öt percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszín felét, és botmixerrel, vagy turmixgépben pépesítjük.
  3. Visszatesszük a tűzre, és ha újra felforrt, hozzáadjuk a kevés kihagyott kukoricát (vagy tehetünk bele bébikukoricát is), a maradék tejszínt, 1 dl vizet, és 2 dl tejet. Ha felforrt, kész is van a leves. Tortilla chipssel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 568
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Linda

Mióta szakács: 2013.07.24.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves, kukoricaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

304
csemegekukorica 670 g
fokhagyma 2 gerezd
3 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 400 ml
tej 2 dl
víz 1 dl