Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás lepény serpenyőben

Fokhagymás lepény serpenyőben
Fokhagymás lepény serpenyőben
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nagyon szeretem a lángost, viszont az elkészítéséhez szükség van élesztőre, időre és sok olajra. Amikor az említett három dolog közül egyik sem állt rendelkezésemre, elkezdtem egy lángost idéző, de annál egyszerűbben elkészíthető alternatívával kísérletezni. A végeredmény felülmúlta a várakozásaimat! Az alábbi receptben egy olcsó, gyors és ízletes, a "lángos feelinget" maximálisan visszaadó lepény receptet ismertetek.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen feltét jó rá, ami a lángosra is. Tejföl, sajt, paprikakrém, esetleg egy extra adag fokhagyma.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A negyed kiló kenyérlisztet szitáljuk át egy tálba, majd keverjünk el benne egy kávéskanál sót.
  2. Egy kis tálkába öntsünk egy teáskanálnyi ecetet, és adjunk hozzá egy csipet szódabikarbónát. Ha a keverék felpezsgett, öntsük az egészet a liszthez.
  3. Pucoljunk meg három gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagymanyomón, vagy vágjuk apróra. Ha ez megvan, adjuk ezt is a liszthez.
  4. Végül adjuk hozzá a liszthez a 350 ml szódavizet, majd az egész tál tartalmát keverjük alaposan össze egy habverővel. Egy enyhén folyós, de a palacsintatésztánál határozottan sűrűbb állagot kell kapnunk.
  5. A tálat lefedve pihentessük a keverékünket legalább öt percig.
  6. Ez idő alatt vegyünk elő egy öntött vas serpenyőt, és forrósítsuk fel egy percig szárazon, majd ezután adjunk hozzá 4 evőkanál olajat. (A serpenyőnk méretétől függően lehet több-kevesebb, a lényeg, hogy teljesen beterítse a serpenyő alját.)
  7. Fogjunk egy merőkanalat, és merjünk ki vele egy adagot a masszából a forró serpenyő közepére. Ekkor a hőfokot már vissza lehet venni a legmagasabbról közepesre. Ha a lepényünknek már a teteje is elkezd szilárdulni, akkor egy lapáttal alányúlunk, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. Ha a lepény sütéskor beszívja a zsiradékot, akkor a következő adag sütése előtt tegyünk újabb adag olajat a serpenyőbe.
  8. Az elkészült lepényeket tálaljuk tányérokra. Pár perc pihentetés után már fogyaszthatók is, tetszőleges feltétekkel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 762
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kobalt 1995

Mióta szakács: 2020.05.23.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lepénykenyér, fokhagymás lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

598
kenyérliszt BL80 25 dkg
szódavíz 350 ml
szódabikarbóna 1 csipet
ecet 1 tk
1 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 4 ek