Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-majonézes kukoricasaláta

Fokhagymás-majonézes kukoricasaláta
Fokhagymás-majonézes kukoricasaláta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köszös baráti estén kóstoltam egy ismerősnél, annyira megízlett, hogy muszáj volt kipróbálnom. Párom is nagyon szereti, így mi ketten megeszünk egy ekkora adagot. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek mellé, vagy szendvicshez kiegészítőnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott kukoricát ételízesítős vízben megpároljuk, hideg vízzel lehűtjük - vagy átmossuk a konzervet - félretesszük.
  2. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, mustárral, cukorral, sóval, borssal, citromlével és a reszelt fokhagymával.
  3. Az elkészült öntetbe beletesszük a félretett kukoricát, ha kell utánaízesítjük. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 102
elküldve: 0
receptkönyvben: 162
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarka

Mióta szakács: 2009.09.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kukoricasaláta majonézzel és fokhagymával, majonézes-fokhagymás kukoricasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

358
csemegekukorica 0.5 kg
tejföl 450 g
majonéz 2 ek
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 tk
cukor 2 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint