Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás medvehagymamártás

Fokhagymás medvehagymamártás
Fokhagymás medvehagymamártás
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom mártás sült hal vagy csirkemell mellé. A mártás ízesíthetjük kevés chilipehellyel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A medvehagymát megmossuk, szárazra itatjuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát az olajban kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és további 2 percig dinszteljük. Felöntjük a borral, kb. 3 percig főzzük.
  3. Hozzáöntjük a levest és a tejszínt, és további 10 percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
  4. Hozzákeverjük a medvehagymát, és botmixerrel nem túl finomra pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 003
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás szósz, medvehagymás mártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

217
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
fehérbor 100 ml
zöldség alaplé 200 ml
habtejszín 200 ml
medvehagyma 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint