Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-mustáros hús

Fokhagymás-mustáros hús
Fokhagymás-mustáros hús
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna szüleimnek valami finomat főzni, ami nem csicsog az olajban/zsírban és "egészséges".

hozzávalók / 4 adag

Hús

Zöldségköret

ajánlat

Rizst, kölest vagy barna rizst is lehet mellékelni hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús előkészítése:

  1. Áztassuk ki, majd mossuk át folyó víz alatt a húst. Itassuk le, majd szeljük fel ujjnyi vastag csíkokra. Tegyük műanyag vagy üveg tálkába, sózzuk, borsozzuk, és reszeljük rá a fokhagymagerezdeket. Keverjük alaposan össze. Ahogy evvel megvagyunk, adjuk hozzá a mustárt és a natúr joghurtot. Alaposan dolgozzuk össze, hogy az ízek mindenhová egyforma mennyiségben jussanak el. Fedjük le a kész húst tartalmazó edény tetejét, és rakjuk be egy éjszakára a hűtőbe. (Minél többet érlelődik a pácban a hús, annál finomabb és zamatosabb lesz. Sertéshús esetében a pácba csipetnyi köményt is lehet szórni.)
  2. Fontos, hogy jól válasszuk meg a serpenyőt, mert előfordulhat, hogy sülés közben megszaporodik a hús leve, és a gombaszeletek is eresztenek némi levet magukból. Sütés előtt öntsünk 2 evőkanálnyi olajat a serpenyőbe, és hevítsük fel. Majd a pihentetett húst csúsztassuk/kanalazzuk bele. Keverés után fedjük le fedővel, és vegyük takarékra a lángot.
  3. Gombafejeket fosszuk meg tönkjeitől, és húzzuk le hajukat. Közepes nagyságú kockákra szeljük fel őket, majd ha a hús félig megfőtt, tegyük hozzá. Kavarjuk össze, és fedjük le újra.
  4. Miután a hús és a gomba teljesen megfőtt, vegyük le a fedőt, és nagy lángon süssük vissza a levét. Közben kóstolgassuk, kell-e pótolni sót vagy borsot. Amint a leve háromnegyed részt elpárolog, szedjük le a tűzről, és tegyük félre.

Zöldségköret:

  1. A vajat olvasszuk fel egy lábasban, majd az apró kockára szelt hagymát fonnyasszuk meg rajta csipet sóval. Eme előkészített hagymás-vajas alapra öntsük rá zöldségünket és a kis kockára szeletelt paprikát, és elkeverve öntsünk alá picike vizet, és pároljuk készre.
  2. Ha szükséges, párolás után szűrjük le, és kóstoljuk meg, elég-e a fűszerezése. A Zöldségből egy tányéron dombocskát készítünk. Ezt a kis dombocskát a finom mustáros hússal koronázzuk meg.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 827
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Siccpricc24

Mióta szakács: 2016.03.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros pulykafalatok, zöldséges pulykaragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
pulyka felsőcomb 50 dkg
mustár 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
joghurt 250 ml
napraforgó olaj 2 ek
csiperkegomba 6 nagy db
teavaj 50 g
vöröshagyma 2 nagy db
franciasaláta alap 90 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kápia paprika 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd