Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás paprikás uborkasaláta

Fokhagymás paprikás uborkasaláta
Fokhagymás paprikás uborkasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story nincs, én mindig így készítem, mert így szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db piros színű szarvaspaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 szem koktél paradicsom
  • bors
  • ecet, cukor ízles szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legyaluljuk a meghámozott uborkát, megsózzuk (1 tk.), és ráreszeljük a fokhagymát. Összekeverjük.
  2. 20 perc után kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.
  3. A paprikát vékony karikára, a paradicsomot félbevágjuk, és hozzáadjuk az uborkához.
  4. Egy kancsóba kb. fél liter vízben feloldjuk a cukrot (nálam 2-3 ek.), majd beletesszük az ecetet (nálam kb. 1/2 dl), ez attól is függ, hogy milyen erősségű az ecet. Itt ahol én élek, eléggé gyönge (azt sem írják rá, hogy hány százalékos, ezért csak kóstolással szoktam dolgozni vele).
  5. Ráöntjük a salátára, elkeverjük, rátekerünk egy kis borsot. Hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 853
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

uborkasaláta, ubisali, ecetes uborkasaláta paprikával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csukamama
Csukamama / Csukamama Sat, 2013-05-25 10:46

Régen én is így készítettem Anyutól tanulva, de olvastam valahol, hogy kár kinyomni a levét mert abban van a vitamin. Ezért úgy készítem, hogy a legyalult uborkára mindjárt mindent ráteszek, csak sóból sokkal kevesebbet mint mikor kinyomkodtam és hagyom állni.
Puszi
Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-05-25 11:18

Igen, volt egy idoszak, amikor en sem nyomtam ki a levet, aztan visszatertem ujra erre a megoldasra. Mar nem tudom, hogy miert, lehet, hogy azert mert igy konnyebben emesztheto.
Puszi
Vera