Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás pulykaszárnyak

Fokhagymás pulykaszárnyak
Fokhagymás pulykaszárnyak
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én párolt lilakáposztával tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Annyi tejben, amennyi a szárnyakat éppen ellepi, 2-3 gerezd fokhagymát belenyomunk fokhagymanyomóval, és belerakjuk a szárnyakat 3-4 órára, vagy egy egész éjszakára is.
  2. Miután kivettük őket, lecsepegtetjük, tepsibe rakjuk, és 1 cm-enként bevagdossuk majdnem csontig, hogy könnyebben be tudjuk majd fokhagymázni. Minden egyes vágásba jó sok fokhagymát rakunk, sőt ahol tudjuk, a húsrétegek közé és rakhatunk.
  3. Megpucolunk 1 közepes fej hagymát (lilát vagy vöröset), vékony karikákra vágjuk, és mindegy egyes vágásba csúsztatunk egyet.
  4. Majd kb 1 dl olajba beleszórjuk a fűszereket, elkavarjuk és a szárnyakra csorgatjuk úgy, hogy mindenhová jusson. A hús alá 1-2 dl vizet öntünk, lefóliázzuk és mehet a sütőbe.
  5. Sülés közben 1-2-szer újra meglocsolgatjuk az alatta levő zsiradékkal. Majd ha már puhára párolódott a fólia alatt, levesszük róla, és pirosra sütjük a tetejét.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombicsek

Mióta szakács: 2011.06.05.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült pulykaszárny, rozmaringos pulykaszárnyak, hagymás-fokhagymás pulykaszárny

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arkantak
arkantak Sat, 2012-01-21 14:05

Ma megcsináltam ebédre. Isteni finom lett!!! És nagyon olcsó.
Soksok hagymán sütöttem, a hagymát aztán a krumplipürébe passzíroztam, amitől az is extra fini lett. Csemegeuborkát ettünk hozzá. Az egész ebéd fejenként 350-400 forintból kijött. + a nagy nagy szárnycsontokat bele tudom főzni a következő csontlevesbe.

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Tue, 2012-01-24 17:54

Igen,a költségeknél én is bajban voltam,hogy mennyit írjak,de aztán úgy döntöttem inkább írok többet mint kevesebbet mert aztán véletlenül valakinek többe kerül és sérelmezni fogja:)

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Thu, 2012-01-19 18:06

Én mindkettőt raktam igen.Fokhagymát mindenhová ahová csak fért,mert nagyon szeretjük,lilahagymát meg csak 1-1-et a beirdalásokba belecsúsztattam.

432
pulykahús 60 dkg
fokhagyma 2 fej
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
tej 2 dl