Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás sajtos rúd

Fokhagymás sajtos rúd
Fokhagymás sajtos rúd
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is édesanyámtól van, karácsonyi menüben mindig jelen van. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzá adjuk a sót, borsot, fokhagymaport, végül a zsírral elmorzsoljuk a lisztet. Hozzáadjuk a 25 dkg reszelt sajtot, a tojássárgájákat és annyi tejfölt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de a legjobb, ha már előző este eltudjuk készíteni.
  2. Erősen lisztezett deszkán, nagyon vékonyra nyújtjuk, 1 egész tojást felverünk habosra, és megkenjük a tésztát, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Lisztbe mártott derelyevágóval rudacskákat vágunk, tepsibe, nem túl szorosan, egymás mellé tesszük.
  3. Forró sütőbe toljuk, takarék lángon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 956
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rudacskák, sajtos stangli, sós rudacska, sajttal szórt rúd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1239
finomliszt 75 dkg
sertészsír 30 dkg
trappista sajt 30 dkg
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
tejföl 3.5 dl
1 kk
fekete bors 1 kk
fokhagymapor 1 kk
sütőpor 1 teáskanál