Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás sertésragu

Fokhagymás sertésragu
Fokhagymás sertésragu
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én eddig csak sertéshúsból készítettem, de akár marhahúsból is el lehet készíteni, ki melyik húst szereti jobban. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Rizst főzünk hozzá, azzal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étolajat beleöntjük egy nagyobb lábasba. A húst felszeleteljük, besózzuk mindkét oldalát. Ha vastagabb a hús, akkor kicsit kiklopfoljuk.
  2. Ha meleg az étolaj, akkor a húsokat belerakjuk a lábasba, s mindkét oldalát kicsit átpirítjuk. Nekem egyszerre 3 db hús fért bele. Ha minden húst kicsit átpirítottunk, akkor az olajba beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát is. Jól elkevergetjük, s rászórjuk a pirospaprikát, s a kb. 1 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot is. Picit megsózzuk, rászórjuk a köménymagot is.
  3. Kb. 10 percig kevergetjük, majd rárakjuk a hússzeleteket, s felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat. Néha kevergetjük, hogy oda ne égjen. Levesszük takarékra a gázt, s tovább pároljuk.
  4. Kb. 1 órát pároljuk, de közben ha úgy látjuk, hogy elfőtte a levét, akkor öntünk hozzá még vizet, majd megnézzük, hogy mennyire puhultak meg a húsok. Ha már elég puha, akkor a hússzeleteket kivesszük a lábasból, s a paradicsomos, paprikás, vöröshagymás, fokhagymás mártást botmixerrel jól összeturmixoljuk.
  5. Ezután egy pohárba belerakjuk a tejfölt, rászórjuk a lisztet, s villával jól elkeverjük. Egy kicsi vizet is öntünk még bele, hogy jobban el lehessen keverni csomómentesre. Majd ezt beleöntjük a mártásba, s gázon kevergetjük kb. 8-10 percig.
  6. Majd belerakjuk a hússzeleteket, s azt is még kb. 5 percig főzzük, néha megkeverjük, hogy le ne égjen, s el is készültünk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
116 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

337
sertéscomb 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
füstölt pirospaprika 1 kávéskanál
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 csipet
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek