Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás sült amur

Fokhagymás sült amur
Fokhagymás sült amur
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fokhagymásan készített hal a férjem kedvence!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kínálhatunk mellé krumplipürét, vagy főzhetünk mellé puliszkát is köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halat tetszés szerint kisebb-nagyobb darabokra vágjuk fel, sózzuk, majd állni hagyjuk.
  2. Addig a fokhagymát zúzzuk össze, és keverjük bele a tejbe, majd öntsük rá a besózott halra.
  3. Minimum 4-5 órát hagyjuk benne, de a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk állni.
  4. Majd csepegtessük le, és forgassuk bele a liszttel elkevert fűszerekkel.
  5. Ezután forró olajban süssük meg. Ha nagyon vastagok a halszeletek, süssük az egyik felét fedő alatt, majd ha megfordítottuk, vegyük le róla a fedőt, így süssük készre.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 51 065
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült amur, fokhagymás sült hal, fokhagymás hal sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niko80
Nikóka / niko80 Tue, 2015-02-24 14:06

Bocsánat hogy csak most válaszolok!Örülök hogy elkészítetted!Egészségetekre!

366
amur 2 kg
tej 6 dl
fokhagyma 7 gerezd
0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
fűszerpaprika 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint