Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás sült sertésmáj sáfrányos rizzsel

Fokhagymás sült sertésmáj sáfrányos rizzsel
Fokhagymás sült sertésmáj sáfrányos rizzsel
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű étel, az egész családom szereti.

hozzávalók / 4 adag

A sertésmájhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésmájat felszeleteljük, majd a zúzott fokhagymával és a tejjel egy zárható edényben egész éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  2. Másnap kivéve a hűtőből, zsíron megsütjük. Csak sütés után sózzuk-borsozzuk.
  3. A visszamaradt zsíron a fokhagymát megpirítjuk és egy doboz tejfölt öntünk rá. Sóval-borssal ízesítjük, és felforraljuk.

Köret készítése:


  1. Szokásos módon rizst készítünk: feltesszük a rizst főni a sáfránnyal, sóval, borssal (kb. 12 perc).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 984
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított sertésmáj tejfölös szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

senilla
senilla Wed, 2011-12-14 17:16

Két helyen is írsz fokhagymát (a tejbe is és pirítani is), de sajna a hozzávalóknál írsz csak fokhagyma mennyiséget (1 fejet), de hogy mikor mennyit kell felhasználni... Segíts kérlek! Köszönettel - senilla75

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-11-01 21:39

A májat kb. egy ujjnyira vágod fel szeletet így érted, vagy vékonyabb, vagy milyen vastagra??Ezt megcsinálnám, nagyon guszta recept.Köszi:Éva-Anyóca

797
sertésmáj 1 kg
fokhagyma 1 fej
tej 3 dl
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
rizs 1.5 bögre
sáfrány 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint