Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás tarja

Fokhagymás tarja
Fokhagymás tarja
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, gyors étel, gyakorlatilag bármilyen hússal elkészíthető.

Nekem tarja volt éppen kéznél, ezzel az eljárással nem szükséges szalvéta vastagságúra klopfolni a húst, mégis puha, omlós lesz.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Bármilyen körettel tálalhatjuk, ami passzol a mártással készült húsok mellé.

A fűszerek tekintetében megéri otthon elpepecselni a mozsárral, a friss fűszerek nem összehasonlíthatók a zacskós őrleményekkel. Ha jóízű ételt szeretnénk készíteni, fordítsunk időt a fűszerek előkészítésére is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ehhez az ételhez kb. 18-20 dkg súlyú szeletekre lesz szükség. A hús szeleteket gyengéden klopfoljuk ki.
  2. A koriander, illetve a köménymagot zúzzuk össze mozsárban, majd fűszerezzük meg vele a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron süssük elő a szeletek mindkét oldalát.
  3. Tegyük a szeleteket tányérra, a visszamaradt zsírban pedig pirítsunk lisztet zsemleszínűre, és öntsük fel egy csésze vízzel vagy alaplével (2-3 dl).
  4. Keverjük el csomómentesre, forraljuk fel, majd kóstoljuk. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd tegyük vissza a hússzeleteket a mártásba, és kb. negyed óra alatt pároljuk készre.
  5. Tálaljuk a mártással együtt.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 424
elküldve: 3
receptkönyvben: 336
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres tarja, sertéstarja fokhagymás mártással, mártásos hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2012-08-28 17:36

Kedves Kornél!
Ma elkészítettem ebédre. Nagyon ízlett mindenkinek, még az 5 éves válogatós kislányom is imádta. A szaftból a burgonyapürére is kellett öntöznöm neki bőven.:)
Köszönet ezért a gyorsan elkészíthető ízletes receptért!
Üdv.
Olga

Gizuska84
Gizuska84 Tue, 2012-07-17 15:33

kedves Kornel
Kiprobaltam a receptet es nagyon izlett.Nem szeretem a szaraz sult hust,ez vegre nekem valo fogas.Biztos,hogy meg sokszor fogom kesziteni.

423
sertéstarja 80 dkg
koriandermag 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
víz 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd