Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek

Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek
Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű, s nem utolsó sorban nagyon-nagyon finom.....imádjuk minden összetevőjét. :) Ünnepi ételnek is, de egy finom vacsorának is elkészíthető, munka után, amikor együtt a család - de magunkat is kényeztethetjük :) -, mert nem sokáig tart elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet más húsból - pulyka, sertéskaraj, -comb, -tarja - is készíteni, csak akkor, a fajtának megfelelően, tovább kell letakarva párolni.

MEGJEGYZEM: Jót tesz a húsoknak, jobban átveszik az ízeket, ha az ízesített tejföllel bekenve, 2-3 óráig áll, s csak ezután kezdünk a sütéséhez, a leírt módon. Még jobb - ha nem sürget az idő -, ha egy éjszakát pihen az ízesített tejfölben, lefedve. Viszont azonnal készítve is nagyon-nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, 6 szeletre vágjuk fel, besózzuk (ízlés szerint), ízlés szerint borsozzuk, s kevés olajjal meglocsolt jénai tálba helyezzük, amelyben kényelmesen elfér.
  2. Egy nagy doboz tejfölt egy tálkába öntünk, 4 gerezd fokhagymát nyomunk bele, sült csirke fűszerkeverékkel ízesítjük, jó alaposan összekeverjük. Ezután egyenletesen a szeletekre kanalazzuk, szétkenjük rajtuk, úgy, hogy a szeletek alatt is legyen az ízesített tejfölből, s a szeletekre helyezzük egyenként, a nem túl vékony, 6 szelet trappista sajtot.
  3. Fóliával letakarjuk, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 40-50 percig sütjük.
  4. Ezalatt - enyhén sós vízben - a karfiolt, rózsáira szedve, megfőzzük, hűlni hagyjuk.
  5. Ezt követően, egy tálkában a másik nagy pohár tejfölt, egy egész tojással jól kikeverjük, s sült csirke fűszerkeverékkel, kevés sóval, borssal ízesítjük, s félretesszük.
  6. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a sütőből, a főtt karfiolrózsákat egyenletesen elterítjük a sajtos húsokon, s leöntjük a tejfölös "cuccal".
  7. Ezt követően, trappista sajttal (reszelt) megszórjuk egyenletesen az egész tetejét, visszatesszük a sütőbe, körülbelül 20 percig (takarás nélkül) az írt hőfokon még tovább sütjük, majd légkeveréssel készre sütjük, amíg ilyen szép színe lett a tetejének.
  8. Lehet egytálételként, önmagában is tálalni, de tálalhatjuk burgonyapürével, rizzsel is. Másnaposan is igen finom, tehát lehet belőle annyit készíteni, hogy másnap ne kelljen főznünk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x28x6 cm
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 368
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csőben sült csirkemell karfiollal, fokhagymás-sajtos csirkemell, karfiollal sült csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
csirkemell filé 1.5 db
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 660 g
fokhagyma 4 gerezd
szárnyas fűszerkeverék 2 kávéskanál
trappista sajt 30 dkg
trappista sajt 20 dkg
karfiol 1 nagy fej
tojás 1 db
szárnyas fűszerkeverék 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint