Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás tejfölös krumplileves

Fokhagymás tejfölös krumplileves
Fokhagymás tejfölös krumplileves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán már csak az idősebbek emlékeznek egy magvas kijelentésre: "A krumplileves legyen krumplileves" Nos, ez az:)

Tejfölösen, fokhagymásan.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rántást készítünk a zsírból és a lisztből. Az arányokat kb. adtam meg, a lényeg, hogy krémszerű legyen.
  2. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, takarékon, kevergetve halvány színűre megpirítjuk a fokhagymás rántást. Ne égessük meg, mert keserű lesz.
  3. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, ízlésünk szerint a sót. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Tegyük vissza a tűzre.
  4. A burgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. A zöldségeket is megpucoljuk, kedvenc formánkra (hosszúkásra, karikákra) vágjuk. Tegyük bele a levesbe.
  5. Ha minden megpuhult (villával ellenőrizzük), a tejfölt egy tálban keverjük el. Apránként adjunk hozzá a levesből, csomómentesre és hígra keverjük ki.
  6. Öntsük bele a levesbe, ha kell, ízesítsünk utána.
  7. Készen vagyunk, tálalhatjuk, kívánság szerint egy kis tejfölt még kínálhatunk hozzá.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves tejfölösen, fokhagymás krumplileves tejföllel, tejfölös burgonyaleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 13:23

Oppá!!! Bakiztam...? Sorry!

Kedvencem ma NINCS az uj receptek között: Micsoda Nap!!!! Halleluja! (Megnezem a kioktatast, kell egy kicsi somolygas ezen a kiveteles napon... :))...bar nem szivesen növelem a nezettsegi statisztikajat - haha...

Puszi!
Marti

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 13:34

Bakiztá bizza:)))) Pedig piszok büszke a statisztikájára. Majd meglátod:DDDD Pusszancs:)

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 14:27

En semmit nem talaltam, megneztem a leveset, de ott nem Volt Töled Kommentar... Es hol lehet fellelni mellveregeteset a recepteket onto, "elvonalba türemkedett" versenyzönek? (Kerdes, hogy tulajdonkeppen "kivel" is versenyez?? Mi nem ebben a szellemben közöljük le a receptjeinket...:)

Pusz'!
Marti

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 14:40

Ird be a keresőbe: csontleves-grizgaluskával. meg fogod találni:)Érdemes, asszem, önmagáért beszél...

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 19:16

Gabys,

elolvastam az egeszet, mondhatom remes! Nyisd ki, mert en is kommentaltam a magamet!

Puszi-puszi!
Marti

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 19:27

Mártiiiiiiiiiiiiii:))) a "proszit"-odon behaltam. Akkorát nevettem:)))) De nem érdemes rá több szót vesztegetni, érdektelenné vált számomra. Ez a tipikus mennyiség minőség nélkül esete. Jó példát mutattál a heti szakácsra való utalással. Tökéletesen igazad van/volt. Pusszancs:) Gabi

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 19:57

Nem tudtam "lenyelni" ezt a bucsuszot... es nem mondtam vele semmi valotlant, vagy? Szerintem is eleget kapott a kritikakbol, mar ami bennünket illet. (Bar varjuk csak még meg az en kommentomra mit is valaszol..., ajaj!) Tudom, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik sokalljak ezt a tömeny jelenletet. Engem tenyleg felhaborit az, hogy masoktol (föleg a kezdöktöl) elfoglalja a helyet. Masreszt; öt kell sajnalni, mert szemmel lathatolag "csak" ebben talalja meg az önigazolodasat. Mint friss nyugdijas, allithatom, hogy eme kellemetes tagsag mellett, igencsak talalok magamnak mas, es ertekes elfoglaltsagot is... :) Pusz'-pusz'! Marti :)

macska11
Sylvia / macska11 Mon, 2013-11-04 14:51

Beleolvastam a levelezésetekbe és megtaláltam az utalt "beszélgetéseteket" (bocsi a kontárkodásért ).
Érdemes volt és magáért beszélt szerintem is
Sylvia

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 18:50

En Sem banom egyaltalan, hogy beleolvastal Gabyssal valtott levelezesünkbe. Megnyugtato a velemenyed.

Üdvözlettel, Marti

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 15:20

Dehogy kontárkodtál bele kedves Sylvia:) Publikus volt a beszélgetés ez is, az is. Szerintem a stílus maga az ember. Ennyi volt és ennyi most is a véleményem:) Szép hetet kívánok! Gabi

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 12:56

Szia Gabys!

Isteni kis krumplileves, ami "az"! Jo latni az "uj receptek" oldalon!
Köszi a megosztast - eltettem:)

Üdv.: Marti

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 13:04

Én voltam Mártikám, nézz csak utánam, bár nem naponta 3x:))))))) Kedvenced ki is oktatott, az egyik húslevesénél:DDD Ezt a levest meg nagyon szeretem, és fogalmam sincs miért de csak langyosan:) Puszim, nagyon szép hetet!:) Gabi

191
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 2 l
burgonya 5 db
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
tejföl 2 ek