Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös lángos Smaragd konyhájából

Fokhagymás-tejfölös lángos Smaragd konyhájából
Fokhagymás-tejfölös lángos Smaragd konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztájában is érezni gyengén a fokhagyma ízt. Készítettem hozzá lereszelt fokhagyma, só, olaj keveréket, amivel a sütés után mindegyik oldalát ecsettel megkentem, és azután tejföllel és sajttal megszórva, Jókai bablevessel tálaltam. Nagyon finom ebéd volt a családnak.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk a 2 dl langyosra melegített, cukros tejben az élesztőt.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 2 ek sót, 2 ek zsírt, lereszelt fokhagymát, 3 dl tejfölt, 2 dl felfuttatott élesztős tejet, és elkezdjük gyúrni a tésztát, a többi tejet (kb. 5 dl) apránként hozzádolgozzuk.
  3. Finom, lágy tésztát kell kapnunk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kelesztjük kb. 30 percet.
  4. Majd liszttel megszórt gyúródeszkára tesszük a tésztát, kicsit átgyúrjuk, és kis gömböcöket formálunk belőle. Letakarva hagyjuk kb. 5 percet, majd kisütjük aranybarnára a forró olajban.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 43 471
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, házi lángos, fokhagymás lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1346
finomliszt 2 kg
2 ek
friss élesztő 6 dkg
tej 7 dl
cukor 1 csapott ek
tejföl 300 ml
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 2 ek
napraforgó olaj 10 dl