Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös lepény

Fokhagymás-tejfölös lepény
Fokhagymás-tejfölös lepény
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt otthon élesztő, csak sütőpor, én meg pizzára vágytam, és sütöttem is egy jó sütőporos pizzát! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

  • 20 dkg sajt (reszelt, trappista vagy mozzarella)
  • 10 dkg szalámi

ajánlat

Ajánlom ketchuppal és sok szeretettel!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet, sót, sütőport összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a vizet, az olajat.
  3. Jól összegyúrjuk.
  4. Kinyújtjuk, és egy nagy tepsibe tesszük.
  5. Összekeverjük a feltéthez valókat egy tálban, majd a tésztára kenjük.
  6. Tehetünk rá reszelt sajtot, paprikás szalámit, és ami még jól esik. :)
  7. Előmelegített sütőben, 4-es fokozaton megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 27 916
elküldve: 3
receptkönyvben: 181
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyefere

Mióta szakács: 2012.04.16.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalámis lepény, tejfölös kenyérlángos, kelesztés nélküli pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brioosOK
brioosOK Tue, 2019-05-14 18:50

Azt azért megnézném, hogy a tésztához, miként sikerül összegyúrni az 50 dkg lisztet 1 dl vízzel, két evőkanál olívaolajjal, és egy tojással!

1069
finomliszt 50 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
1 tk
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 1 dl
tejföl 450 g
1 tk
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
szalámi 10 dkg