Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös tepsis hús

Fokhagymás-tejfölös tepsis hús
Fokhagymás-tejfölös tepsis hús
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégét szüleimmel töltöttem, nekik készült el ez a finom vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel és franciasalátával fogyasztottuk. A tejfölbe ízlés szerint más fűszer is keverhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, a karajjal együtt kiklopfoljuk.
  2. Egy tepsi alját kevés olajjal kikenjük, ide sorakoztatjuk a sóval és borssal fűszerezett hússzeleteket. A húsok tetejét szintén kevés olajjal meglocsoljuk.
  3. Kevés vizet öntünk a húsok alá, fóliával lefedjük.
  4. Sütőben kb 40 percig sütjük.
  5. Amíg sül a hús, a tejfölt és az apróra vágott fokhagymát összekeverjük.
  6. A sajtot lereszeljük.
  7. Ha letelt az idő és a hús is megpuhult, a húsokat nyakon öntjük a tejfölös keverékkel. Rászórjuk a reszelt sajtot.
  8. Visszatesszük a sütőbe és 200 fokon addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 55 994
elküldve: 9
receptkönyvben: 609
elkészítve: 17/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-fokhagymás rakott hús, sajtos-tejfölös rakott hús, tepsiben sült tejfölös hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Tue, 2011-08-02 08:31

Ma ebédre elkészítem ezt a receptet, igaz csak karaj van itthon, így a csirkehús kimarad. Ha megvan a végeredmény, jelentkezem:)

z1
z1 / z1 Mon, 2011-07-25 20:01

Kedves Kata!
A leírtak szerint, ebben az ételben max. a sajt sül.
A többi párolódik.
Ha elfogadsz egy javaslatot, akkor a hússzeleteket előbb lisztbe forgatod, majd mindkét oldalán megpirítod.
Gyorsabban elkészül és még jobb is lesz.
Z.

498
csirkemell filé 1 db
sertés rövidkaraj 20 dkg
tejföl 250 ml
fokhagyma 4 gerezd
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl