Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás tilápia

Fokhagymás tilápia
Fokhagymás tilápia
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de a barátnémmal mikor összetalálkozunk, rögtön főzésről beszélgetünk. Amikor kérdezi, mit főztem, és az a válasz, hogy halat, mindig mondja, hogy az finom. Na, most megleptem ezzel a recepttel. Mivel először készítettem, nem szóltam neki, először megkóstoltam, és jónak találtam. Annyi a különbség, hogy a recept dupláját készítettem, hogy jusson mindenkinek.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sütés előtt fél órával áztassuk tejbe a halszeleteket, ha nem szeretjük a karakteres ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat rakjuk bele egy kis lábasba a finomra vágott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel. Legkisebb lángon melegítsük addig, amíg a vaj gyöngyözni kezd.
  2. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral, kenjünk rá az ízesített vajból. A halat sózzuk, daráljunk rá borsot, kenjük rá a maradék vajat.
  3. Forró sütőbe tolva megsütjük. Tálaláskor szórjunk még pirospaprikát a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 32 533
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hal fokhagymás vajjal, sütőben sült tilápia fűszeres vajjal, fokhagymás hal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sakura78
Sakura78 Mon, 2019-04-22 16:08

Szia! A párommal ellentétben én nem vagyok nagy halrajongó, de ez a recept engem is meggyőzött - nagyon-nagyon finom!! Köszönjük mindketten! :-)

witch
witch / witch Mon, 2019-04-22 20:01

Igazán nincs mit, nagyon örülök, hogy ízlett. ☺ Köszönöm, hogy megírtad!

L❤ve, witch

monguuuzy
monguuuzy Sun, 2018-07-15 20:52

Köszi a receptet! Már nagyon untam a diéta alatti csirkemell-csirkemell váltakozását :), ennek a kiváltására pár hete bedobtam egy fagyasztott tilápiát a kosaramba, és most készítettem el. Én a citromos recepteket nem szeretem, a fokhagyma viszont telitalálat, ezért esett erre a receptre a választásom, amit nem bántam meg, nagyon-nagyon finom lett. Hozzáteszem eddig azt hittem, hogy én nem szeretem a halat, de ez annyira ízlik, hogy a csirkemellet egy jó időre biztosan félreteszem. Ezer hála érte :)

witch
witch / witch Mon, 2018-07-16 14:50

Hahahaha, csirkemell-csirkemell valtakozasa. :o) Nagyon orulok, hogy izlett! Koszonom, hogy irtal. :)

L♥ve, witch

316
tilápia 50 dkg
vaj 2 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1 csipet
bors 1 csipet
fűszerpaprika 1 csipet
petrezselyem 0.5 ek