Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás tőkehal édesburgonyával

Fokhagymás tőkehal édesburgonyával
Fokhagymás tőkehal édesburgonyával
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a fagyasztóban megbújva egy kis tőkehalat, és megkívántam. Nem szerettem volna a szokásos rántott halat elkészíteni, így körbenéztem itthon, és ez lett belőle. Nagy kedvenc lett. :)

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük egy-egy gerezd reszelt fokhagymával, majd a halakat tűzálló tálba tesszük.
  2. A hal mellé tesszük a felkockázott édesburgonyát, amit sózunk, borsozunk, és morzsolt rozmaringgal ízesítünk.
  3. Az édesburgonyára tesszük a felszeletelt lila hagymát és a maradék fokhagymagerezdeket (ez utóbbi elhagyható).
  4. A halat és az édesburgonyákat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd ráöntjük a bort.
  5. Alufóliával letakarva megsütjük, 180 fokon kb. 40 perc alatt. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 2 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Merlin77

Mióta szakács: 2019.06.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás hal tepsiben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
tőkehalfilé 160 g
édesburgonya 300 g
lila hagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 1 ek
félszáraz fehérbor 1 dl
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint