Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-vajas kifli

Fokhagymás-vajas kifli
Fokhagymás-vajas kifli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom, vajas-sós dologra vágytam, így készültek el ezek a kiflik, melegen a legfinomabb!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, közepén méllyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és langyos tejet öntünk rá.
  2. A fokhagymát átpaszírozzuk, vízzel, sóval, ecettel és kevés cukorral elkeverjük.
  3. Amikor az élesztő megindult, a szobahőmérsékletű vajat és a fokhagymás vizet hozzáöntjük, majd kidolgozzuk a tésztát. Puha, lágy tésztát kell hogy kapjunk, ragadós lehet, ezért dagasztás közben adagoljunk hozzá annyi lisztet, amennyit még felvesz.
  4. 32 kisebb vagy 16 nagyobb kiflicskét tudunk ebből a mennyiségből készíteni. A kifliket megformázzuk és lisztezett tepsiben 20 percet kelni hagyjuk.
  5. Kelesztés után sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 743
elküldve: 3
receptkönyvben: 175
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonina

Mióta szakács: 2011.03.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: burek, perec, buci, hamburger-buci, briós, pita, bagel, croissant, édes leveles, zsemle

egyéb elnevezések

kifli, vajas kiflik, péksütemény, fokhagymás kiflik vajjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Veguitra
Veguitra / Veguitra Wed, 2013-04-10 11:30

Kedves Bonina!

Mennyi ideig kell sütni kelesztés után?
Előre is köszönöm a választ :)

szjudyy
szjudyy Sat, 2012-11-03 20:58

Elkészítettem, de fokhagyma és ecet nélkül, csak sima vajas kifliként, a lányom már a másodikat eszi pedig még ki sem hült. Köszönöm a receptet, tuti kedvenc lesz.

1020
finomliszt 1100 g
margarin 250 g
tej 400 ml
cukor 1 ek
friss élesztő 50 g
3.5 kk
fokhagyma 3 gerezd
ecet 1 ek
víz 3 dl