Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás vajjal töltött kifli

Fokhagymás vajjal töltött kifli
Fokhagymás vajjal töltött kifli
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család nagyon szereti a fokhagymás bagettet. Eszembe jutott, hogy ezt én is meg tudnám csinálni, így született meg a fejemben ennek a kiflinek a receptje. A kenyeret is ebből a tésztából készítem. Egy vacsorára elfelejtődött a kenyér vásárlása, így belefogtam...azóta többször gyártok ilyet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet kenyérsütőgépbe öntjük, beletesszük a lisztet, rá a sót, cukrot, és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A géppel megdagasztatjuk a tésztát, majd kilisztezett mély tálba téve, letakarva, langyos helyen háromszorosára, 1-2 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tésztánk, nagy kör formára nyújtjuk (mint egy pizza), kb. 0,5 mm vastagságúra. A kört 8 db cikkelyre vágjuk.
  3. A megpuhult vajat sóval, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel simára keverjük, és ezzel megkenünk minden egyes cikkelyt, majd a háromszög csúcsától elindulva feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Kicsit kelni hagyjuk, majd tejjel bekenjük a tetejét, ettől piros, fényes, ropogós lesz.
  4. A sütőt előmelegítjük, a gáztepsit vajjal, liszttel kikenjük, és belefektetjük a kifliket. Kb. fél órát sütjük. Ha piros a tetejük, akkor kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 061
elküldve: 3
receptkönyvben: 489
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: briós, perec, édes leveles, croissant, buci, bagel, hamburger-buci, burek, zsemle, pita

egyéb elnevezések

zöldfűszeres vajjal töltött kifli, fokhagymás fűszervajjal töltött kifli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Wed, 2011-09-21 17:44

Gabi!

persze...de mivel nekem van, így kihasználtam a lehetőséget, a kényelmesebbik részét választottam...míg dagaszt a gép, belefér egy mosogatás :))

ljanka
Janka / ljanka Wed, 2011-05-04 16:50

Épp most szedtem ki az első 4 kiflit a sütőből, szép nagy darabok lettek, illata finom. Esti vacsinál a fokhagymás-petrezselymes-metélőhagymás lesz az asztalon, reggelinél pedig csak sima vajas kenésű (a lekvárhoz nem feltétlenü passzol a fokhagyma, így a fele az csak sima lett).
Ránézni is jó, hátha majd még megkóstoljuk :-)

szosa2
szosa2 Fri, 2010-09-24 07:52

Az este megsütöttem, nagyon finom lett. Én csak 10 dkg vajat tettem bele és oregánót petrezselyem helyett, de így is nagyon finom volt!

829
finomliszt 50 dkg
tej 3.3 dl
1 ek
cukor 1 csapott ek
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 tk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál