Fokhagymás-vajkrémes kenyér recept

Fokhagymás-vajkrémes kenyér
Fokhagymás-vajkrémes kenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan kenyeret szerettem volna sütni, amilyet eddig még nem próbáltam. Ez arra is jó, hogy letörünk belőle egy zsemlényit, és csak magában megesszük. Megyek amerikai focit nézni. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A vajkrémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött kenyér, kenyér fokhagymás vajkrémmel töltve, vajkrémes kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a mézet, hozzáadjuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Kenyérsütő üstjébe tesszük a megkelt élesztőt, az öregtésztát, a joghurtot, olajat, majd a lisztet és a sót. Dagasztó programon (1,5 óra) megkelesztjük.
  3. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a fűszereket és a lereszelt fokhagymát, kikeverjük.
  4. A megkelt lágy tésztát jócskán lisztezett deszkára borítjuk, kézzel téglalap formájúra kihúzzuk, rákenjük a puha vajkrémet, feltekerjük hosszában, kb. 5-6 cm-es szeletekre vágjuk, melyeket kivajazott kapcsos tortaformába egymás mellé tesszük a vágott felével felfelé. 10 percet újra kelesztjük.
  5. Lespricceljük meleg vízzel, és előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, fél óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 4 469
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1809 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga szo, 2012-07-14 18:15

Csatlakozom Éva-Anyócához! Istenien hangzik ez a recept! Elkészítem,most hogy már nincs az a hőség :)!
Köszönöm a receptet!
Olga

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva p, 2012-07-13 19:55

Kedves Fahéj!
Azért az illatra számolj, mert az van neki, de egyáltalán nem kellemetlen. Nekem jó sokáig friss maradt (már amíg el nem fogyott). Mi az a borjúkötél? Nagyon érdekelne. Nem küldenéd át, ha szépen megkérlek? Nagyon köszönöm. Jó pihenést, szép hétvégét kívánok. Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2012-07-13 19:12

Kedves Évi néni!
Hogy ez milyen fincsi lehet! Én most a "borjúkötelet" sütöm egyfolytában a család kérésére, fokhagymás tejföllel a tetején, és az is eszméletlen finom. Legközelebb ezt fogom elkészíteni meglepiből, ha azt kérik, mert ez is hasonló ízű lehet. Köszi a receptet. :)
Üdv: fahéj

725