Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel

Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel
Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első receptem, amit teljesen magamtól találtam ki. Szerintem a főzés művészet, így az alapanyagokkal bátran lehet kísérletezni, a mennyiségek csak ajánlásként vannak odaírva, én sosem mérek le szinte semmit főzéskor. Hihetetlen finom fogás, gyorsan elkészül.

hozzávalók / 5 adag

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús elkészítése

  1. A zöldségeket, a vöröshagyma és a fokhagyma kivételével, 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd kevés olajon átsütjük őket. Sóval, borssal ízesítjük, a legvégén hozzáadjuk a felvágott petrezselymet. Miután megpuhult minden zöldség, de még éppen roppanós, lekapcsoljuk, és félretesszük. Lehet beletenni borsót, cukkinit, padlizsánt is ízlés és évszak szerint.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és egy edényben olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen le, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, bőven teszünk rá borsot, egy kis majorannát, aki szereti a csípőset, tehet bele egy darabka erős paprikát (szárított), én mindig szoktam.:)
  3. Amikor a hús szinte teljesen kész van, rányomjuk a négy gerezd fokhagymát. Ki milyen intenzíven szereti a fokhagymát, szerintem ehhez a húsmennyiséghez ez teljesen megfelel, pedig az intenzív ízek szerelmese vagyok.
  4. Ha a hús megfőtt, az ízek összeértek, lekapcsoljuk a ragu alatt a tüzet, majd összekeverjük az előzetesen elkészített zöldségekkel.

Öntet elkészítése

  1. Miközben a hús készül, meg lehet csinálni az öntetet. Valahogy így kell a tzatziki öntetet is készíteni, de nekem ez is teljesen megfelelt.
  2. Az uborkát legyaluljuk, mint a tököt szokás a főzelékhez (lehet nagyon apró kockákra is vágni). Nem kell mindet beletenni, ezt akkor lehet látni, hogy elegendő-e, ha ráöntjük a joghurtot. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a két gerezd fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve betesszük a hűtőbe tálalásig.

Tálalás

  1. Én hasábburgonyával szoktam tálalni, úgy gyros-os jellege van, de lehet hozzá csinálni tortilla lapokat is, először azzal ettük mi is.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 923
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Regina0810

Mióta szakács: 2015.07.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges hús, darált hús zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

812
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
csemegekukorica 10 dkg
lila hagyma 1 közepes db
kapor 1 csipet
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
joghurt 3 dl
kígyóuborka 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
hasábburgonya 1 kg