Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymával szalonnával pácolt nyúlcomb sült rizsgolyókkal

Fokhagymával szalonnával pácolt nyúlcomb sült rizsgolyókkal
Fokhagymával szalonnával pácolt nyúlcomb sült rizsgolyókkal
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon a nyúlhús már régóta a mindennapi menü része, azonban ez azzal is jár, hogy egy idő után unalmas lesz, és muszáj újítani. Így született meg ez a recept is. Tepsiben elkészítve, vagy a szabadban grillezve egyaránt finom csemege. A rizsgolyókat szintén az unalom szülte, fel kellett dobni a tasakos rizst valamivel.

hozzávalók / 2 adag

A párolt nyúlhoz

A rizsgolyókhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a párolt nyúlhoz

  1. Kezdésnek mielőtt bepácolnánk a nyulat, bevagdossuk csontig egy jó éles késsel (ujjakra vigyázva) a húst, hogy a pác mindenhol egyenletesen át tudja járni, és a sütést is megkönnyíti.
  2. Ezután megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk a fokhagymát és a szalonnát. Megsózzuk a combokat, és hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát, közben meglocsoljuk egy kis étolajjal.
  3. Az egészet betesszük egy sütőzacskóba, és egy éjszakára hagyjuk, hogy a pác átjárja a húst.
  4. Másnap a sütőzacskóban megpároljuk a sütőben, majd a zacskóból a tepsibe kiborítva ropogósra sütjük.

Hozzávalók a rizsgolyókhoz

  1. Általában zacskós rizst használok, amit egy zöldségleves kockával vagy egy evőkanál ételízesítővel főzünk meg. (Ha sima rizst főz az ember, az is ugyanilyen fűszerezéssel ízletes lesz.)
  2. A sajt felét lereszeljük, összekeverjük egy tojással, ízlés szerint ételízesítővel, snidlinggel, a szójaszósszal, a rizzsel és annyi zsemlemorzsával, amennyi a formázhatósághoz kell.
  3. A maradék sajtot felkockázzuk, és a megformázott rizsgolyók közepébe tesszük.
  4. A golyókat sütés előtt zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 43 035
elküldve: 5
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

QueenOfPepper

Mióta szakács: 2014.07.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt nyúlpecsenye rizsgolyókkal, szalonnás nyúlcomb fűszeres rizsgolyóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2018-03-04 14:06

Üdv Királynő!
Mai ebéd a Te recepted alapján készült,igazán ízletes lett! köszi a receptet!

1630
nyúlhús 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 teáskanál
rizs 1 bögre
víz 4 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
szójaszósz 5 csepp
snidling 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db