Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Földieper hab

Földieper hab
Földieper hab
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eperszezonban mindig sort kerítek ennek az egyszerű és finom, bár nem éppen fogyókúrás édességnek az elkészítésére.

hozzávalók / 8 adag

A habhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Tálaláskor locsolhatunk rá egy-két teáskanál rumot.
Kekszet, vagy babapiskótát is kínálhatunk mellé.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A földiepret lecsumázzuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és negyedekbe vágjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral együtt gépi habverővel kb 15 percig verjük.
  3. Hozzáadjuk a földiepret és további 15 percig verjük, míg a cukor teljesen felolvad , a hab jó kemény és egynemű lesz.
  4. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  5. Közvetlen tálalás előtt egy kicsit ismét felverjük a habot, ezt követően a félretett eperdarabokat lazán belekeverjük, pár szemet hagyunk, amivel a tálkákba szedett hab tetejét díszítjük.

  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 770
elküldve: 5
receptkönyvben: 389
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eperhab

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-06-02 17:36

Kedves Szabó.Istvánné588 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett. Én is éppen holnap akarok csinálni . Úgy szoktam, hogy tálalás előtt ismét felverem egy kicsit a habot és a tetejére szórok jó sok felszeletelt friss epret.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Mon, 2010-06-07 15:24

Kedves j-marti !
Kevesebb cukorral lágy lesz a hab. Azt javaslom, hogy savanykásabb gyümölcsből pl. ribizliből vagy
málnából próbáld ki és fogyasztás előtt több nyers gyümölcsdarabot keverj bele.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Mon, 2010-06-07 15:17

Mézzel még nem próbáltam, de szerintem nem lehet ilyen tömör, kemény habot készíteni vele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-05-29 15:21

Anyukám névnapjára megcsináltam és nagyon finom lett! Köszi a tippet!

170
tojásfehérje 4 db
cukor 30 dkg
eper 30 dkg
eper 10 dkg