Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Földimogyorós krokant

Földimogyorós krokant
Földimogyorós krokant
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg földimogyoróval készítettem el ezt a receptet, de törökmogyoróval is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a vízben elkeverjük, és egy kis lábasba öntjük. Felforraljuk, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor barnulni nem kezd.
  2. A mogyorót a cukorsziruphoz adjuk, és addig keverjük, amíg a cukorral sűrű masszává össze nem áll.
  3. A mogyorós masszát sütőpapírra simítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A csokit felolvasztjuk, és befedjük vele a krokantot.
  5. Miután a csoki megdermedt, a krokantot felvágjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 925
elküldve: 2
receptkönyvben: 224
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-földimogyorós ropogós, cukrozott csokis földimogyoró

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

buffyy
buffyy Thu, 2011-11-03 15:52

elkészítettem ezt a finomságot, egyszerűen nem lehet vele leállni!!!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-26 20:45

TÖK ÁLLAT!

Gyongyos
Gyongyos Wed, 2009-12-23 16:43

Hu de otletes ! Enyhen piritott, durvara vagott dioval is jo lehet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-23 12:49

ezt még ma megcsinálom! de mennyi vízben kell elkeverni a cukrot?

1119
cukor 150 g
földimogyoró 350 g
étcsokoládé 350 g
víz 60 ml