Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában sült burgonya gorgonzola krémmel

Fóliában sült burgonya gorgonzola krémmel
Fóliában sült burgonya gorgonzola krémmel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gorgonzola krémet ízesíthetjük 1 ek-nyi apróra vágott, olajban eltett aszalt paradicsommal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, egy hústűvel párszor körben megszurkáljuk, majd fövő sós vízben kb. 15 percig főzzük. Leszűrjük.
  2. A burgonyát az olajjal megkenjük, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
  3. A gorgonzolát egy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a bazsalikomot, elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A fenyőmagot aranybarnára pirítjuk.
  5. A burgonyát kiszedjük a sütőből, kicsomagoljuk, hagyjuk egy kicsit hűlni, középen bevágjuk, egy kicsit összenyomjuk, és a gorgonzola krémmel megtöltjük.
  6. Megszórjuk a fenyőmaggal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült burgonya gorgonzolakrémmel töltve, fóliában sült krumpli sajtkrémmel töltve, héjában sült burgonya túrós gorgonzolakrémmel töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
burgonya 2 db
gorgonzola 75 g
sovány túró 75 g
tejföl 75 g
bazsalikom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
fenyőmag 15 g