Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában sült fűszeres csirkecombfilé zöldségekkel

Fóliában sült fűszeres csirkecombfilé zöldségekkel
Fóliában sült fűszeres csirkecombfilé zöldségekkel
115 perc / előkészület: 15 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet egyszerű, mint ez a finomság.......a combok a hűtőben várták sorsukat, egész más volt eredetileg velük a szándékom :), de nem volt kedvem akkor éppen pepecselni......röpke gondolkodás után "dobtam össze" ezt a variációt, melyet azóta is ismételnem kell :).........ez egy adag......annyi ilyen "csomagot" kell készíteni  külön - külön, ahány személynek készül......nagyon, de nagyon finom így.......amennyire egyszerű, annyira nagyszerű, finom eledel :).........érdemes evidenciában tartani.......hosszan írom le, de pofon egyszerű......

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ezen formában a sertéstarja is elkészíthető, lehet más fűszereket is használni, mindenki saját ízlésének megfelelően!

Én is szoktam variálni a fűszereken! Ezzel egy ötletet szerettem volna adni, egy nagyon egyszerű, de nagyon finom étek elkészítéséhez! Valamint hozzájárulni ahhoz, hogy még változatosabbá tegyük az étrendünket!

Remélem, lesz, akinek elnyeri tetszését, kipróbálja! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az egész csirkecombot kicsontozzuk (nálam az alsó és felső része egyben maradt), megmossuk.
  2. Egy tepsibe dupla fóliát (hogy légmentesen, biztonságosan le tudjuk majd zárni) helyezünk, erre a vaj felét késsel rászeleteljük.
  3. A hús bőrös felét - le lehet bőrözni annak, aki nem szereti így, hogy nem lesz ropogós, vagy egyáltalán nem szereti - enyhén besózzuk, kissé beborsozzuk, fűszerkeverékből is szórunk rá keveset. Ezzel a felével tesszük a fólia közepére. Ekkor a felső húsrészt is borsozzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk.
  4. A burgonyákat alaposan megmossuk, elhelyezzük a tepsiben a hús köré, majd a megtisztított, megmosott répákkal is így teszünk.
  5. A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, s rászórjuk a húsra, s köré is.
  6. A zöldségeket is borsozzuk, sózzuk, kevés fűszerkeveréket szórunk rájuk, s a maradék vajat apró darabokban elhelyezzük rajtuk.
  7. Ezután alaposan becsomagoljuk a fóliába, hogy lehetőleg ne tudjon távozni gőz a csomagból, be a sütőbe, alsó - felső sütési állásra állítva.
  8. Először 200 fokon sütjük, majd - amikor lehet hallani a sercegést - levesszük 150 fokra, s szépen lassan, 90 percig sütjük.
  9. Ezt követően kivesszük a sütőből, majd - óvatosan, nehogy a hirtelen kiáramló forró gőz megégesse a kezünket - kibontjuk a fóliát, a burgonyát kettévágjuk, megszórjuk ételízesítővel, a saját vajas, fűszeres levükkel meglocsolunk mindent, visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel kissé tovább sütjük.
  10. Ez nem ropogós (nem is az volt a cél), inkább párolt, de nagyon-nagyon finom! Akár fóliával is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 179
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
179 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirke zöldségekkel, zöldségágyon sült csirkecomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

862
csirkecomb 1 db
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 3 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 2 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
vaj 5 dkg
ételízesítő 6 csipet