Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában sült oldalas

Fóliában sült oldalas
Fóliában sült oldalas
175 perc / előkészület: 25 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy vákuumos fóliahegesztőt, amiről azonnal a sous vide jutott az eszembe, amire oly régen vágyom. Közben a  mélyhűtőmet is átrendeztem, és ott volt egy csomag oldalas lefóliázva, hát összeházasítottam a kettőt.  Egy életem, egy halálom én ezt kipróbálom a méregdrága készülék nélkül. Már volt egy ilyen próbálkozásom kacsamellel, és az bizony igen jól sikerült. A hosszan sült ételeknek különben is szerelmese vagyok, így ilyen formán is kipróbálom a hús sütését. Ugyan a sütőben elkövetett alacsony fokon való hőkezeléshez nem volt elég türelmem, így a vizet, amiben készült a fóliás hús, nem tudtam 80 fok alá vinni, de egyszer, amikor nem "sietek" nagyon, megpróbálom a 130 fok helyett csak 90 fokosban sütni, hogy akkor milyen eredményt kapok.

hozzávalók / 3 adag

Pácolás

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. Az oldalast elvágjuk egy-egy csont szélességűre. Vékonyan megkenjük földimogyoró olajjal, sózzuk, borsozzuk és a fóliába, sorba fektetjük. Tetejére a megtisztított, szeletekre vágott fokhagyma, lilahagyma, és gyömbér jön.
  2. A többi fűszert és szószt összekeverjük, beleöntjük a sütőfóliába és levákumozzuk, lehegesztjük, így szorosan körbeölelik a húst a fűszerek. Egy napra, de legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük érni. Ahányszor arra járunk, fordítunk rajta egyet, hogy egyenletesen pácolódjanak a darabok.

Sütés

  1. A húst kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. A sütőt előmelegítjük alul-felül sütésen 140 fokra. A húst fóliával együtt, egy nagyobb, magas peremű tepsibe tesszük, ami tele van vízzel és a sütőbe helyezzük, így sütjük 2,5 órán keresztül.
  3. A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből (ekkor már leválik a csontról), kicsomagoljuk a fóliából.
  4. Egy nagy vastag falú serpenyőt felhevítünk, majd beleöntünk egy kanál földimogyoró olajat, és a húsdarabokat beletesszük. Minden oldalukat erős tűzön 1-1 percig sütjük, miközben 1-1 evőkanál szójaszószt és chiliszószt öntünk rá, és kérget sütünk vele a húsra.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 713
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült oldalas, oldalas sütőzacskóban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

738
sertésoldalas 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
földimogyoró olaj 1 ek
bors 0.5 kk
cayenne bors 0.5 kk
ánizs 0.5 kk
fokhagyma 4 gerezd
gyömbér 4 cm
lila hagyma 1 közepes db
szójaszósz 2 ek
chiliszósz 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
földimogyoró olaj 1 ek
chiliszósz 1 ek
szójaszósz 1 ek