Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival

Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival
Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel egyaránt megfelel egy könnyű ebédnek vagy vacsorának.

hozzávalók / 4 adag

pisztráng

krumpli

mártogatós

Szólj hozzá!

elkészítés

pisztráng

  1. A pisztrángot (konyhakész) megmossuk, majd lecsöpögtetjük. Ezalatt egy tepsibe fóliából fészket készítünk, melybe a pisztrángokat fogjuk fektetni. A fóliákat meglocsoljuk olívaolajjal, majd ráfektetjük a halakat.
  2. A halakat kívülről és belülről megsózzuk, borsozzuk, valamint pár csepp citromlevet csöpögtetünk rájuk szintén kívül és belül. Ezután vajdarabokat teszünk a halak belsejébe, majd külsejükre. Végül a halakat becsomagoljuk a fóliába. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre pároljuk/sütjük.

krumpli

  1. Az apró újkrumplit alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a félbevágott krumplikat belehelyezzük. Megsózzuk a burgonyát, majd meglocsoljuk olívaolajjal mindegyiket.
  3. Körülbelül 1 óra alatt aranybarnára sütjük.

mártogatós

  1. A tejfölt a sóval, olívaolajjal és a zúzott fokhagymával krémesre keverjük.
  2. A petrezselymet, zöldhagyma zöld szárát és a bazsalikomot apróra vágjuk, a tejfölhöz adjuk, és eldolgozzuk vele.
  3. Fél órára betesszük a kész mártogatóst a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 926
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival és zöldfűszeres mártogatóssal, fóliában sült hal, sült pisztráng krumplival és mártogatóssal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fremen72
Fremen72 Sun, 2014-07-13 13:19

Kedves gigimiu! A halat nem kell kicsit felpirítani miután a fóliából kicsomagoltuk?

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Tue, 2014-07-15 08:20

Kedves Fremen! Mindez csak ízlés kérdése, nyugodtan piríthatod néhány percig a halat ha kicsomagoltad a fóliából! :)

cemii
cemii Thu, 2014-06-19 17:49

ÁÁáági szia!! Épp valami ilyesmit csinálok, aztán mondom megnézem a nosaltyn, kb hány perc sütésre számítsak, erre meglátom a profilképed... :) Ez szuper, elraktalak kedvencnek :)

Evelin

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Thu, 2014-06-19 18:37

Szia! :) Micsoda meglepetés :D Remélem hasznát tudtad venni a receptnek. Mi készül majd nálatok? :)

viki82
viki82 Thu, 2014-05-08 05:46

Nagyon guszta, a martogasos is jol hangzik. Nagy hal rajongok vagyunk, mindenkeppen ki fogom probalni! :)

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Thu, 2014-05-08 09:08

Kedves Viki! Köszönöm hogy kipróbálod, remélem ízleni fog mindenkinek! Jó étvágyat hozzá! :)

815
pisztráng 80 dkg
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
újkrumpli 1 kg
olívaolaj 8 ek
0 ízlés szerint
tejföl 375 g
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
bazsalikom 3 levél
zöldhagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek