Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliás pangasius sütőtökös körettel

Fóliás pangasius sütőtökös körettel
Fóliás pangasius sütőtökös körettel
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hangulatfüggő halkedvelő vagyok, nos, ez alól egyetlen kivétel van, a pangasius, vagyis a cápaharcsa. Nevével ellentétben nem a cápafélék, hanem a harcsafélék családjába tartozik. Külön érdekességük, hogy apró halakkal táplálkoznak, azonban idősebb korukban elhullajtják fogaikat, így áttérnek a növényi táplálkozásra.
Még szerencse, hogy nekünk a fogaink megtartása mellett is van választásunk :-).
Sátras ünnepektől eltekintve szinte kizárólag ez a halfajta kerül asztalra nálunk a halas ételeknél, kifejezetten szeretem, hogy nincs jellegzetesen erős hal "illata" (a családom szerint előző életeim valamelyikén vadászkutya lehettem, annyira érzékeny vagyok a szagokra), illetve kifejezetten enyhe íze van. Emellett filézve teljesen szálkamentes, puha, ízletes, szaftos húsa van, számtalan módon és körettel elkészíthető, igazi jolly joker, ajánlom gyermekek táplálásához és finnyásabbaknak is...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zöldségek és a mozzarella felszeletelve egy 22x22 cm-es tálra elegendőek.
Különböző gabona köretekkel is tálalható.
Ízlés szerint egyéb fűszer is alkalmazható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és egy tűzálló tálat kiolajozunk.
  2. Héjától és magházától megtisztítjuk a tököt, majd az egyenes végét félbe, a feleket pedig 0,5 cm széles szeletekre vágjuk.
  3. A paradicsomot és a mozzarellát szintén 0,5 cm-es szeletekre vágjuk
  4. A kiolajozott tűzálló tálra egymást követő, ismétlődő sorban lerakjuk a paradicsomot, a sajtot, a tököt és a sajtot.
  5. 20-25 percig sütjük, amíg a tök megpuhul.
  6. A halat alufóliára fektetjük úgy, hogy a fóliát nem tépjük le a hengerről, illetve mindhárom szélét felhajtjuk.
  7. A citromot félbevágjuk, az egyik felét felkarikázzuk, a másik felének a levét a halra nyomjuk.
  8. A halat csipet sóval, tört borssal és igény esetén hal-fűszerrel ízesítjük, majd a citromkarikákkal díszítjük.
  9. A fólia hengert a hal fölött áthajtjuk, a szükséges mennyiségnél leválasztjuk és minden oldalon jól záródóan felhajtva tasakot képzünk.
  10. 20 percig sütjük, majd a fóliát szétnyitva (óvatosan a tasakból felszálló forró gőz miatt!) további 5-10 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22x22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 447
elküldve: 1
receptkönyvben: 182
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PEGS
PEGS Sat, 2012-02-11 17:25

Az egyetlen hal amit hajlandó vagyok elnyammogni:)

sucuj
sucuj Sun, 2011-11-20 18:47

A hal isteni volt de a köret nagyon nem sikerült . A paradicsom szét főt a sajt eltűnt ill. rá égett az üveg edény falára . Arra gondoltam , hogy előbb kéne sütőtököt be tenni a sütőbe és mikor már puha utána a többit . Na majd legközelebb .

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sun, 2011-11-20 21:36

Szia sucuj, a sütőtököt ennél az ételnél nem kell krémesen puhára sütni, inkább "fogkeményre". Próbáld meg nagyon vékonyra szelni és kissé vastagabbra a paradicsomot (itt lehet keményebbeket használni). Remélem legközelebb a köret is elnyeri a tetszésedet :-)

495
pangasius 80 dkg
citrom 1 db
kanadai sütőtök 70 dkg
paradicsom 2 nagy db
mozzarella 200 g
hal fűszerkeverék 1 csipet
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek