Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fondantos szívtorta

Fondantos szívtorta
Fondantos szívtorta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta még tavaly készült Valentin napra.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

ajánlat

Szép ajándék lehet születésnapra is!

Bármilyen ízű pudinggal elkészíthetjük, de ha nem csokis, akkor a víz mennyiségét csökkenteni kell 1,5 dl-re.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Nagyobb szív alakú tortaformában megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb 30-35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát.
  2. A tortát elvágjuk 3 részre, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy kívül is megkenjük vékonyan. Ezután 5-6 órára a hűtőbe tesszük.

Bevonáshoz

  1. A fondantot megszínezzük, porcukorban kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát. A maradékból készíthetünk különböző méretű szíveket, és ezzel is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 331
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piskóta torta csokikrémmel, csokikrémes piskóta, szívtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 8 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
víz 2 dl
növényi habtejszín 4 dl
cukorfondant 1 kg
ételfesték 5 csepp