Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel

Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel
Fonott húsos tészta indiai ízesítéssel
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta alapreceptjét a Kiskegyed Konyhájában találtam.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához (16 darabhoz)

A töltelékhez

ajánlat

A fonatok formázása időigényes, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom sós különlegesség a jutalom.
A fűszerkeverék bármelyik nagyobb hipermarketben fellelhető.
Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a tej felét csipet cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A kétféle lisztet a tojással, a tejföllel, az olvasztott vajjal, a köménymaggal, a maradék tejjel és a sóval egy tálba tesszük. Amint az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta összeállt, 1 órán át kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a húst egy nagy teflon serpenyőben lepirítjuk. Ahogy zsírjára sült, a húst a serpenyő egyik felébe tologatjuk, az edényt kicsit megbillentjük, és a felesleges zsiradékot kikanalazzuk. Újra visszahúzzuk a tűzhelyre, hozzátesszük a paradicsomlevet és a fűszereket, jól elkeverjük, és még 1-2 percet forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A megkelt tésztát jól átdolgozzuk, majd 16 egyforma darabra osztjuk. Kicsi, tenyérnyi tésztakupacokat kapunk.
  5. Egy darabot 1/3, 2/3 arányban elosztunk, és a két kezünk között rudakat sodorgatunk. Deszkára fektetve, mindkét kis darabot ellapítjuk. Egy kisebb és egy nagyobb téglalapot kell, hogy kapjunk.
  6. Ezekbe arányosan osztunk a kihűlt töltelékből, és szorosan feltekerjük, végüket ellapítjuk. A hosszabbikból egy patkót formázunk, a rövidebbiket a patkó közepére helyezzük (ilyenkor úgy néz ki, mint egy három ágú villa) úgy, hogy a rövidebbik tészta vége a patkóra ráfeküdjön, majd mint egy copfot, összefonjuk. A végén a tésztát a kész fonat alá hajtjuk.
  7. Lisztezett tepsibe helyezzük, és 20 percig kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 170
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonina

Mióta szakács: 2011.03.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eragal
eragal / eragal Thu, 2015-09-17 07:18

Szia! Ma szeretném, ha ez lenne a férfiaknak a vacsora. :) Viszont felmerült bennem, hogy biztos ilyen sok élesztő kell bele? Nem elírás?

Afraa
Afraa / Afraa Sun, 2011-05-01 21:56

Húú, ez nagyon guszta! Valamelyik nap kipróbálom! Köszi a receptet :)

593
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 10 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
tej 3 dl
cukor 1 csipet
2 kávéskanál
friss élesztő 2.5 dkg
tejföl 2 ek
köménymag 1 ek
darált sertéshús 1 kg
paradicsomlé 1.5 dl
ételízesítő 12.5 g
0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint