Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott kalács TraRita konyhájából

Fonott kalács TraRita konyhájából
Fonott kalács TraRita konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös sztorim nincs.:) Webcuki oldalán találtam a receptre. Nagymamám nagyon szereti a kalácsot, őt örvendeztettem meg vele.:)

Ebből az adagból egy szép, termetes kalács lesz.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. 20 percig kelesztjük.
  2. Visszadolgozzuk a tésztát, és újra kelesztjük 20 percet.
  3. A tésztát négy vagy hat részre osztjuk (attól függően, hogy ki milyen fonást tud). A darabokat kisodorjuk, majd megfonjuk a kalácsot.
  4. Lekenjük egy tojássárgájával, és újra kelesztjük fél órát, majd 190 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 114
elküldve: 4
receptkönyvben: 250
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács, vaníliás kalács, házi kalács

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mimuss84
mimuss84 Fri, 2017-02-17 10:44

Sziasztok!

Nem számoltam hányszor sütöttem már meg. Mennyei! Köszönöm a receptet! Követlek TraRita! :))

fonicia
fonicia Sat, 2015-08-22 13:44

Kedves TraRita! Receptedet már többször megsütöttem, isteni finom lesz mindig és könnyen elkészíthető!Az illat ami uralkodik ilyenkor a konyhába......hát szavakkal nem is lehet elmondani!!!!Kettőt szoktam sütni, most éppen aszalt szilva volt itthon, hát gondoltam biztosan nem rontja el, és nem is tévedtem!!! Köszönöm a receptet :) Fonicia

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2015-08-22 22:58

Szia fonicia!

Nagyon örülök a sikerednek! Eszembe sem jutott még, hogy tartalmasabbá tegyem a kalácsot! :) Jó ötlet az aszalt szilva! Igen, az illata a kalács lenyűgöző!

Üdv: Rita

dadimami
dadimami Fri, 2015-03-13 19:51

Kedves TraRita!
Nagyon szép a kalácsod, bizonyára finom is. Én és sütök évek óta kalácsot, de a legnagyobb bánatom, hogy a fonott kalács nem tartja meg a formáját elterül, lapos lesz, merthogy nem formában sütött kalácsot szeretnék, mert a forma ugye megtartja az oldalát, úgy magas marad. Lehet, hogy az az oka, hogy sok kalácsot sütök és emiatt a pihenési idő hosszabbodik, talán túlkel. Gondolom te is sütöttél már több kalácsot is egy-egy alkalommal és tudsz tanácsot adni mitévő legyek, hogy ilyen szép magas legyen a kalácsom formában sütés nélkül. Közeleg a húsvét és az ugye kalácssütés ideje. Várom és előre is köszönöm válaszodat.
üdv: Margó

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2015-03-14 11:24

Kedves Margó!

Nem szoktam sok kalácsot készíteni egyszerre, max. két darabot, azok dobozosak. Ebből a fajtából csak egyet szoktam, de nagyon jól tartja magát, láthatod a képen is :) Ez egy igencsak szép méretes kalácska lesz ebből az adagból. Nagyon jó a recept, nem esik össze a tészta,. Örülök, hogy annak idején rábukkantam erre a receptre. Sokszor megsütöttem már, nem volt vele gondom :) Készítheted dupla adaggal is, akkor ugye két darabot kapsz és egy nagyobb tepsire talán ráfér a kettő. Nekem nem fért el, csak az egy keresztbe.
Ajánlom, hogy csinálj egy próbasütést és meglátod milyen szép és finom :)

Üdv: Rita

dadimami
dadimami Mon, 2015-03-16 23:57

Kedves Rita!
Köszönöm válaszodat, megfogadom a tanácsodat és főpróbaként megsütöm ebből a mennyiségből. Ehhez már csak egy olyan esőnap kell, amit a konyhában sütéssel tölthetek, mert ha nem esik az eső, a kertben kell ténykednem.
üdv: Margó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-05-24 22:52

Gyönyörű, na és az az aranybarna mosoly,:) - jól áll neki, ha itt lenne a tányéron, tuti nem sokáig hagyná a család, rámosolyognának ők, és megennék.....:)
Köszönöm.:)
Éva-Anyóca

482
finomliszt 34 dkg
porcukor 3.5 dkg
vaj 3.5 dkg
tojássárgája 2 db
friss élesztő 2 dkg
4 g
tej 1.65 dl
vanília 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db